Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kakva ponuda

Barbados zove strance da rade 'od doma' na otoku: Nude posebne vize, a imaju samo jedan uvjet

shutterstock
10.08.2020.
u 16:10

Barbados, karipska otočna država, pokrenula je velik turistički projekt namijenjen svima koji u doba pandemije koronavirusa rade od kuće. Službeno je predstavljen “pečat dobrodošlice”, posebna viza koja omogućuje posjetiteljima da do godinu dana borave na tom otoku olakšavajući im izolaciju, ali i podebljavajući svoj državni proračun.

Budući da velik broj ljudi u svijetu sada radi od kuće i ne može putovati na odmor zbog pandemije, premijerka Mia Amor Mottley pozvala ih je da svoj dom zamijene novim na Barbadosu. Jedini je uvjet da zarađuju najmanje 50 tisuća dolara godišnje i da imaju zdravstveno osiguranje.

Roditelji dižu šator pred Klaićevom bolnicom u znak prosvjeda:

Iz tamošnje turističke zajednice objašnjavaju da na Barbadosu postoji sva infrastruktura, prije svega izvrsne internetske veze, ali i fleksibilne lokacije za uredski prostor, koje omogućavaju nesmetan rad i obavljanje posla te izvrstan zdravstveni sustav. Postupak je više nego jednostavan. Na internetskoj stranici ispuni se formular i priloži fotografija te preslik putovnice. Dolazi li tražitelj vize s osobama koje će uzdržavati, treba priložiti i dokaz o srodstvu, kao što je potvrda o braku ili rođenju djeteta.

Cijena je individualne vize dvije tisuće dolara, dok obiteljski paket stoji tisuću dolara više. Nositelji vize bit će izuzeti od plaćanja poreza. No što čeka potencijalnoga privremenog stanovnika Barbadosa? Premijerka se pohvalila idiličnom klimom, što i jest za ljubitelje toplog vremena. Prosječna temperatura iznosi 27 stupnjeva Celzijevih i uglavnom je sunčano. Ipak, tijekom kišne sezone od lipnja do studenoga redoviti su jaki ali kratki pljuskovi, a nije neuobičajen ni uragan.

Svaki će se posjetitelj morati testirati na koronu, ali i provesti 14 dana u samoizolaciji. Otok ima 287 tisuća stanovnika, najskuplje kuće su, naravno, uz obalu, dok prosjek najamnine za smještaj površine 85 četvornih metara iznosi oko 1300 tamošnjih dolara, odnosno oko 4000 kuna. Velik interes za preseljenje doma na Barbados odmah nakon objave programa pokazali su državljani SAD-a, Velike Britanije i Kanade.

Komentara 1

DU
Deleted user
18:05 10.08.2020.

Ajde like ako si možete priuštiti avionsku kartu za Barbados, dislike ako ne možete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije