Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarna akcija

Zarada od cijele prodaje novog Fantoma ide u humanitarne svrhe

03.04.2020.
u 20:19

Fantom je pivo koje je najstarija i najveća naša obiteljska pivovara posvetila naporima Bad Blue Boysa u epidemiji koronavirusa i kod snažnog potresa koji je pogodio Zagreb

Pivovara Medvedgrad opet je napravila Fantoma, jako pivo stila india pale lager, ovoga puta posvetila ga je - anonimnom dobrotvoru. Zadnji dobrotvori koje poznajemo, bili su navijači Dinama, Bad Blue Boysi koji su bili vijest tjedna nakon potresa za preseljenja bolnica u Dubravi i Petrovoj. Iako su veze Medvedgrada i BBB-a znane još iz početaka Futsala Dinamo, pa i prirodne jer gdje se itko u Zagrebu okupljao ako nije u nekom od lokala popularne obiteljske pivovare, svejedno je ovaj puta riječ o posebnoj prigodi. Etiketa, koju po običaju za Medvedgrad rade Andrea Knapić i Vedran Klemens, posvećena je upravo maskiranom ovoga puta ne razbojniku, nego dobrotvoru, možda baš i iz te priče.

03.04.2020., Zagreb- Pivovara Medvedgrad napravila je humanitarno pivo Fantom. Pivo je posveceno svim humanitarcima u vrijeme potresa koji je zadesio Zagreb, ali i izbog angazmana u pomaganju ljudima u doba koronavirusa. Cjelokupna zarada od prodaje Fantoma donira se u Klub roditelja nedonoscadi "PALCIC" za projekt vratimo Palcice u Petrovu. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

- Rođeni smo u Zagrebu, ovdje živimo i radimo, ovdje je i naša pivovara. Ponosni smo na ovaj grad koji nam je oduvijek bio inspiracija, kao i na njegove građane. Ovo je jedan mali znak pažnje prema Zagrebu i Zagrepčanima u ovim doslovno potresnim vremenima, poručuje Ivan Nauković, voditelj prodaje i marketinga Pivovare Medvedgrad. Najvažnije, humanitarno, sva zarada od prodaje Fantoma donira se Klubu roditelja nedonoščadi „Palčići“, odnosno za njihov projekt „Vratimo Palčiće u Petrovu". Danas je samo za nas organizirano i snimanje Bad Blue Boysa kod preuzimanja njihova piva. Koje je zaista dobro. Fantom je ime pod kojim se promijenilo dosta stilova, a sada je to jaki lager. Vrlo je pitak, no to ćete osjetiti tek nakon što prođete kroz lijepe i dovoljno jake arome tropskog voća koje će vas držati par trenutaka prije nego što krenete prema okusima. Ono što ste osjetili u mirisu nastavit će se u okusu s pristojnim dodatkom gorčine i suhoće na kraju koja otvara put za još. Dobra je stvar što je ovo pivo baš onako, muški jako sa 6.5 posto alkohola, koji se ipak ne osjeti praktično nigdje. Boysi sada mogu prije tekme piti doista plemenito pivo! - Fantom je u stvari zamišljen kao serija piva, rađeno u malim količinama s namjerom da se popije dok je svježe, jer onda naravno daje od najbolje od sebe. Svaki put ćemo skuhati nešto slično u ovom stilu i predstaviti našim pivopijama. Mogli bi reći da će se pojavljivati u posebnim prilikama, samo se nadamo da će naredna biti vedrija od ove, rekao je Božidar Kostanjčar, glavni pivar Pivovare Medvedgrad. Spomenimo i da se Fantom kao i ostala piva Pivovare Medvedgrad mogu kupiti u nedavno otvorenom webshopu. - Naše pivo može se kupiti na web stranici pivovara-medvedgrad.hr, dostava je beskontaktna uz maksimalnu zaštitu naših kupaca i dostavljača. Fantom kreće u prodaju u četvrtak 2. travnja u bocama od 0,5 litre. Osim toga, hranu i pivo iz naših pivnica možete naručiti putem Wolt aplikacije. Sve detalje naći ćete se na našem webu i Facebook stranici, rekao je Nauković.

Komentara 2

GE
generacija57
20:46 03.04.2020.

To ne znači da ako čine dobra djela mogu razbijati na utakmicama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije