Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Avantura na dva kotača u zagrljaju Lonjskog polja i trsnog gorja

Avantura na dva kotača u zagrljaju Lonjskog polja i trsnog gorja
Foto: Promo
1/15
23.04.2019.
u 11:10

Očekuje vas preko 250 km tematskih biciklističkih ruta u okolici grada Kutine, poput vinske, naftne ili srednjovjekovne, te bezbroj šumskih puteva Parka prirode Lonjsko polje i Moslavačke gore

Atraktivan i raznolik okoliš regije, bogata kulturno povijesna baština, povoljna klima, mnoštvo cesta s manjim intenzitetom motornog prometa, bujna flora i fauna, pejzaži s autentičnim daškom tradicije ono su što možete očekivati upustite li se u cikloturističku avanturu Moslavinom.

Očekuje vas preko 250 km tematskih biciklističkih ruta u okolici grada Kutine, poput vinske, naftne ili srednjovjekovne, te bezbroj šumskih puteva Parka prirode Lonjsko polje i Moslavačke gore. Provezite se pokraj arheoloških nalazišta i lokaliteta, degustirajte moslavačka vina u brojnim vinarijama, otkrijte moslavačke specijalitete na seoskim domaćinstvima i sve to uz pratnju prekrasnog krajobraza u kojem se spajaju arhitektura i industrijska baština.

Foto: Arena Hospitality Group

Dio navedenih ruta moći ćete istražiti u subotu 27.4. na tradicionalnoj biciklijadi „Dan planeta Zemlje na biciklu u Moslavini“. Biciklijada svake godine privuče više od 1500 biciklista, a predstavlja spoj rekreativne vožnje moslavačkim krajem i ugodnog druženja na jezeru Bajer uz bogati zabavni program, sportske igre i tradicionalnu ugostiteljsku ponudu.

Ove godine posjetiteljima nudi tri rute vožnje, dužu za iskusnije bicikliste (42 km), kraću obiteljsku rutu (15 km) i adrenalinsku brdsku rutu za avanturiste (45km). Vožnju svim rutama prati prekrasan krajobraz u kojem se spajaju ruralna arhitektura i industrijska baština, a na vama je da se odlučite da li se želite voziti podno Gojla, kolijevke naftne industrije u RH, posjetiti moslavačka vrata u PP Lonjsko polje ili otkriti šumske puteve Moslavačke gore.

Foto: Arena Hospitality Group

Dužina ruta ne treba biti prepreka za dolazak na biciklijadu, s obzirom da je u destinaciji moguće iznajmiti električne bicikle i u nešto opuštenijem tempu odvesti neku od ruta u zagrljaju Lonjskog polja i trsnog gorja.

Iz smjera Zagreba organiziran je „Bus&Bike“ koji će u cijeni od 80,00 kn omogućiti vama i vašem biciklu opušten dolazak na ovogodišnje događanje.

Vijugave staze, ravnice i brežuljci, asfalt i šumski putevi garancija su dobre zabave i jedinstvene biciklističke avanture u Moslavini.

Kreiramo vaš dan na kotačima. Navratite u Moslavinu i uživajte u stazama iznenađenja.

FB: Turistička zajednica grada Kutine

WEB: www.turizam-kutina.hr

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije