Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrok siromaha

Automati za pizze uzburkali su talijansku javnost

pizza
28.06.2010.
u 13:46

Iako je pizza talijanski nacionalni specijalitet, nisu Talijani nacija koja najviše konzumira taj toliko osporavani ali i slasni obrok.

Iako je pizza talijanski nacionalni specijalitet, Talijani nisu nacija koja najviše konzumira taj toliko osporavani ali i slasni obrok. Amerikanci godišnje pojedu 13 kilograma pizze po osobi, a prosječan Francuz u prosjeku pojede jednu pizzu na tjedan, odnosno 10 kilograma pizze na godinu.

Talijani su, čini se, totalno zasićeni pizzom pa prosječni Talijan u jednoj godini pojede samo 5 kg ovoga popularnog jela, piše Finapapizza.com.

U Francuskoj postoji 13 tisuća pizzerija, a pizza čini 80 posto naručenih jela koja se dostavljaju na kućnu adresu.

U prosjeku se na 9 sendviča i 1 hamburger proda 16 pizza.

Nedavno su talijansku javnost uzburkali automati za pizzu. Jarkocrveni automat "Let`s pizza" upotrebljava infracrvene zrake kako bi ispekao pizzu za 3 minute, a  njegov izumitelj Claudio Torghele tvrdi da, nakon što ubacite kovanice, peče pravu talijansku pizzu. Cijeli proces kreće od pravljenja tijesta, valjanja itd., a sve se može promatrati kroz maleni prozorčić. Torghele smatra kako će se njegov aparat svidjeti Europljanima u vrijeme kada recesija pogađa njihove džepove. U ponudi će se naći čak četiri nadjeva: sir i rajčica, slanina, šunka i svježe povrće po prosječnoj cijeni od 4 eura. Drugi automat, "Wonder Pizza Italy" peče pizzu za samo 90 sekundi. On nudi tri vrste pizza, a u dvije minute ispeče devet pizza za pet eura. Ovdje je riječ o zamrznutoj pizzi koja u automatu prolazi proces odmrzavanja, pečenja na užarenim grijačima i posluživanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije