Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iskrivljene veličine

ASOS ponovno na udaru kritika: Krivo označene veličine izazvale burne reakcije žena

Foto: Getty Images
21.08.2019.
u 10:29

Borbu s veličinama iskusili su mnogi, no za žene je posebice stresno kada im proizvođači nametnu da je njihova veličina drugačija od one kako su navikli.

Kupovina odjeće u različitim dućanima može biti prava noćna mora. Ono što je kod jednog brenda veličina M, kod drugog je S i sl.

Borbu s veličinama iskusili su mnogi, no za žene je posebice stresno kada im proizvođači nametnu da je njihova veličina drugačija od one kako su navikli.

Upravo stoga, ASOS se opet našao na udaru kritika kupaca diljem svijeta jer su veličinu 14 označili kao XL veličinu.

"Otkada je veličina 14 postala extra large ( XL- ekstra velika), " pitali su se na Twitteru?

 

Mnoge su se Britanke našle uvrijeđene jer upravo britanski ASOS stoji iza ovoga što ih je naljutilo. One su prosječno veličine 16, što bi značilo da spadaju u plus size veličinu. 

"Recite to mojoj predivnoj i mršavoj prijateljici koja je veličina 14", jedan je od komentara. 

Uslijedili su i brojni drugi koji izražavaju ogorčenost etiketiranjem da je M, iliti srednja veličina, označena s brojem 10, što je za mnoge, smatraju, veličina za djevojčice. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije