Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pametni telefoni

Aplikacije za mršavljenje ne pomažu jer nedostaju motivacijski alati

Pametni telefon
Foto: Borna Filić/PIXSELL
31.10.2013.
u 16:14

Pametni telefoni ipak ne mogu ozbiljnije pomoći pri gubljenju kilograma

Oslanjati se na svoj pametni telefon u nadi da će neka od aplikacija pomoći u mršavljenju potpuno je pogršno. Naime, nova studija sveučilišta Massachusetts Medical School, u koju je bilo uključeno 30 najpopularnijih aplikacija za mršavljanje, tvrdi kako one jednostavno ne djeluju. Kao glavna zamjerka istaknuta je činjenica da aplikacije imaju alate poput ciljeva koliko želite izgubiti kilograma, ali ne sadrže motivacisjke alate koji bi pomogli onima na dijeti da se drže plana, prenosi Huffington Post.

Znanstvenici napominju kako nije važno platite li aplikaciju ili ne jer aplikacijama jednostavno nedostaje korisnih savjeta nužnih za velike promjene. Zato je njihov savjet da se aplikacijama koristite za mjerenje podataka, a motivaciju i potporu treba potražiti negdje drugdje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije