Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neki idu u listopadu

Anketa: Jeste li već bili na godišnjem ili tek idete?

Miranda Cikotic/Pixsell
20.08.2019.
u 14:08

Polovina stanovnika Hrvatske ne može si priuštiti tjedan dana godišnjeg odmora, a po ovoj statistici iz nas u EU je samo Rumunjska, objavio je europski statistički ured Eurostat.

"Za mnoge ljude u EU, ljeto znači odmor i putovanje. No, procjena je da 28 posto populacije starije od 16 godina u EU ne može si priuštiti tjedan dana godišnjeg odmora izvan doma", stoji u objavi Eurostata te se dodaje kako je 2013. godine taj postotak iznosio 39.5 posto.

Hrvati prosječno imaju 23 dana godišnjeg odmora, dan manje nego prije dvije godine, pokazala je anketa portala MojPosao među 700 ispitanika. Zaposleni u državnim institucijama odmaraju najdulje, 26 dana, a najkraće, 21 dan, oni koji rade u privatnim tvrtkama u domaćem vlasništvu.

Po gužvama na cesti da se naslutiti da se većina Hrvata s odmora vraća nakon Velike Gospe, 15. kolovoza. Neki tek sad idu, jer su cijene u postsezoni niže, pa je odmor isplativiji, a i nema gužve. Najčešći odlasci na godišnji su u srpnju i kolovozu u jednakom postotku od 39%, kaže istraživanje koje je proveo portal posao.hr. Po popularnosti slijedi rujan s 11% i lipanj s 4%. Oko 7% ispitanika svoj će godišnji odmor iskoristiti u listopadu i studenom.

Prema rezultatima 38% ispitanika iskoristit će više od 10 dana, njih 28% koristit će točno 10 dana, 25% od 5 do 10 dana, a 9% ispitanika neće iskoristiti nijedan dan. 

Kako se odjenuti po vrućinama?

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Dr Evil
Dr Evil
21:13 20.08.2019.

"Ne da nemam love da otputujem na more , nego nemam love ni da ostanem doma"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije