Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diva

Lutkica na koncu u našem editorijalu je Anđa Marić. No privatno ona drži sve konce u rukama

Anđa Marić
Foto: Boris Poljičanin
1/6
19.02.2014.
u 08:00

Četiri godine nije zapjevala na pozornici, no Anđa Marić nije besposlena. Piše roman za dječake, izrađuje suvenire neobična imena Lovenirs, uživa u sinu Gašperu...

Kada je riječ o ikonama domaće glazbene scene koje su ušle u anale društva osebujnim modnim stilom, nezaboravnim frizurama i originalnim pristupom radu, nekoliko imena pada na pamet, a među njima i ono naše zvijezde broja.

Od omiljene pjevačice, preko ikone stila, do suvremene heroine, Anđa Marić je bila lice koje se ne zaboravlja.

Foto: Boris Poljičanin

Foto: Boris Poljičanin (haljina Boudoir - 6300 kn, narukvica Thesaurus - 3000 kn, narukvica Michal Negrin - 1774 kn, naušnice Illegale - 250 kn, cipele Aldo - 199 kn)

Anđa je uvijek imala originalan stil, no otkriva da ne razmišlja previše o njemu te da uvijek nosi ono u čemu se dobro osjeća.

Kada sam sretna, onda sam u trenirci i tenisicama, a kada sam jako tužna, obično se lijepo uredim. Tada je moj look moj obrambeni mehanizam!

“Kada sam sretna, onda sam u trenirci i tenisicama, a kada sam jako tužna, obično se lijepo uredim. Tada je moj look moj obrambeni mehanizam!” Iako se ne smatra trendsetericom i ne prati trendove, kroz šalu dodaje da ih pokreće jer jako voli modu i odjeću.

“Uvijek sam govorila da je odjeća poput semafora koji svijetu govori u kojem sam filmu danas. Meni je odjeća upravo to. Odijevam se baš onako kako se osjećam, a za šoubiznis je to nešto spektakularno, jer to prije svega radim da bih zabavila sebe, a posljedično i svijet oko sebe.”

Vjerujemo da su se mnogi pitali odakle Anđi sva ta šarolika odjeća u kojoj smo je često imali prilike viđali u javnosti i na nastupima, pa smo dobili odgovor i na tu enigmu.

"Imam sreću što odjeća već godinama pronalazi mene, a pod tim mislim da sam blagoslovljena što zaista imam sposobnost nošenja svega, a surađujem i s nekim divnim dizajnerima. Trenutačno sam lice kolekcije Revolver Heart, moje kolegice glazbenice Tijane Bass i njene sestre Sanje.”

Foto: Boris Poljičanin

Foto: Boris Poljičanin (Haljina Yuniku Showroom - 1200 kn, remen I rukavice - privatno vlasništvo, cipele Nts - 190 kn, ogrlica Michal Negrin - 7081 kn, narukvica Michal Negrin - 1774 kn)

Nije joj stran ni domaći dizajn.

“Već desetak godina privatno nosim odjeću Zrinke Haddad, a imala sam sreću surađivati s mnogim našim dizajnerima i jako sam ponosna na hrvatski dizajn!”

Osim po nezaboravnom stilu, osebujna Anđa bila je i ostala poznata i po frizurama te besprijekornom tenu. Kada je o ritualima ljepote riječ, Anđa svemu pristupa staromodno i jednostavno.

“Na kožu, svoj najveći organ, stavljam samo ono što mogu pojesti, a trenutačno koristim samo konopljinu mast. Kosu tretiram proizvodima Kevin Murphy jer, osim što su fantastični i mirišu kao puding, potpuno su organski i bez kemije.”

Iako se već dulje vremena nije pojavila na glazbenoj sceni, pjevačica kaže kako se ta vatra još uvijek nije ugasila.

“Za mene je glazba jedan od načina da se izrazim. Četiri godine nisam otvorila usta, ali napisala sam puno pjesama. Nisam mogla pjevati jer su mi se događale svakakve stvari, i nije mi to padalo na pamet. Zasad samo sviram sebi za dušu, a sve ostalo će se roditi samo od sebe, kao i uvijek do sada.”

Sve ima dobre i loše strane, pa tako i život pod povećalom javnosti kakav Anđa vodi posljednjih godina zbog brakorazvodne parnice i bitke za skrbništvo nad sinom.

“Dobre strane su da vam dijete dobije sladoled ili suvenir na moru, prođete granice s vozačkom jer vas svi znaju, a loše su da se nemaš kamo skriti kada ti je teško i sramiš se. Ipak, moram reći da su mediji bili korektni prema meni i hvala im zato što su bili i ostali moje jedino oružje u ovoj donkihotovskoj bitki.”

Foto: Boris Poljičanin

Foto: Boris Poljičanin (haljina Yuniku Showroom, - 2000 kn, bolero Krznarija Dvoravić - 15 000 kn, mašna H&M - 29,90 kn, narukvica Thesaurus - 700 kn, narukvica Accessorize - 79 kn)

Život piše najljepše, ali i najtužnije priče iz kojih treba izaći mudriji i pametniji, a Anđa jest.

“Naučila sam da sam puno jača no što sam mislila i naučila sam voljeti sebe, ali i još jednu vrlo bitnu stvar, a to je da ne mogu promijeniti svoj život, ali mogu promijeniti svoj odnos prema njemu. Kada promijenim sebe, sve oko mene će se promijeniti nabolje!”

Što bi promijenila iz svoje prošlosti?

“Osjećam se kao baka iz Šume Striborove. Draža je meni nevolja moja nego sva sreća svijeta ovoga!”

S druge strane, lijepa Anđa ima slamku spasa koja je može izbaviti iz svake nevolje.

Sin Gašper i njegova čivava Pusa nepresušni su mi izvor užitka i zabave.”

Pjevačica nekadašnje grupe Flare hrvatsku adresu zamijenila je slovenskom prije više od deset godina. U Sloveniji sprema nove projekte.

“Radim na jednom brendu suvenira s prijateljicom, Lovenirs. Završavam prijevod svoje knjige Afra na slovenski, a knjiga izlazi u proljeće. Uz to sam i mama, svaki drugi tjedan. Onaj tjedan kada sin nije sa mnom, manično radim Lovenirs i pišem drugi roman, akcijsko-povijesni roman za dječake.”

Foto: Boris Poljičanin

Foto: Boris Poljičanin (suknja noir - 2000 kn, haljina Sisley - 454,30 kn, grijači za ruke Funky fish - 89,99 kn, ogrlica Michal Negrin - 3366 kn)

Iako živi samo 140 kilometara od Zagreba, koji posjeti više puta mjesečno, Anđa ponekad osjeća nostalgiju.

“Možda mi najviše nedostaje temperament naših ljudi, glasno pozdravljanje susjeda i galantnost muškaraca.”

Bez obzira na sve, za Anđu se spremaju bolji dani.

“Sviram, pjevam sve više i osjećam da dolazi neko bolje vrijeme!”

>>Njih niste očekivali! Nives Celzijus i Anđa Marić ukrstit će kuhače u kulinarskom realityju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije