Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIMAMLJIV IZAZOV

Američki gigant: Tko pronađe zamjenu za šećer dobiva milijunsku nagradu

šećer
Foto: Thinkstock
05.09.2017.
u 23:07

Iako je milijun dolara malena svota za kompaniju kao što je Coca Cola, natjecanje je naišlo na velik odaziv

Coca Cola je objavila 'slatki izazov' za sve ljubitelje ovog popularnog napitka. Naime, sve istraživače, znanstvenike, ali i sve pobornike zdravog života, izazvala je da pronađu prirodnu zamjenu za šećer, s malo ili nimalo kalorija.

Pobjednik ovog natjecanja bit će nagrađen, s ni manje ni više nego - milijun dolara, prenosi Fox News.

Iako je milijun dolara malena svota za kompaniju kao što je Coca Cola, natjecanje je naišlo na velik odaziv. 

- Šećer je danas broj 1 proizvod kojeg potrošači žele izbjeći u svojoj prehrani - ističu analitičari prehrane, posebno uzimajući u obzir kako upravo šećer igra veliku ulogu u debljanju i epidemiji dijabetesa tipa 2 (što za posljedicu ima smanjenje konzumiranja gaziranih napitaka). 

Komentara 6

Avatar Idler 3
Idler 3
23:17 05.09.2017.

Kaj je z onom steviom ?!

JU
jurajuric116
11:35 06.09.2017.

jednostavni odgovor. nema zamjene. jedino kaj mogu napraviti je da počnu koristiti fruktozu umjesto glukoze koju trenutno koriste. znači vratiti se na vočni šečer ili repin ili trskin šečer umjesto kukuruzne glukoze koja se se sad koristi. nema bi jedne druge solucije.

DU
Deleted user
09:17 16.09.2017.

A da probaju med (ali pravi)?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije