Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nevjerojatno

Američke perilice peru odjeću samo 25 minuta, a iznenadit će vas zašto je to tako

Shutterstock
17.05.2019.
u 07:00

Dvadeset pet minuta na nekoj osrednjoj temperaturi, a puni se izravno iz slavine za toplu vodu, bez zagrijavanja

Korisnik društvene mreže Quora postavio je zanimljivo pitanje koje je vrlo brzo skupilo više od 100 tisuća pregleda, a ono glasi: Zašto tipičan ciklus pranja rublja u Europi iznosi otprilike tri sata, a u SAD-u treba oko 25 minuta za istu stvar?

Odgovor korisnice Deborah Simpson još je zanimljiviji.

– Zato što europski strojevi za pranje rublja zapravo i operu vašu robu – kaže Deborah. Dodaje kako je živjela u SAD-u četiri godine te kako izrazito ne voli njihove perilice.

– Roba nije ni približno dovoljno dugo u pranju koliko joj treba da bude oprana. Dvadeset pet minuta na nekoj osrednjoj temperaturi, a puni se izravno iz slavine za toplu vodu, bez zagrijavanja. Tako vrti neko vrijeme, a onda se ispire i centrifugira nekih četiri minute. I to je cijela mudrost pranja američkih perilica. Odjeća vam možda više neće smrdjeti, ali budite sigurni da ćete imati mrlje po svemu. Nemojte se uopće nadati da će vam roba biti kvalitetno oprana – kaže Deborah. 

Inače, ovo je tema o kojoj se na forumima često raspravlja. Mnogi korisnici potvrđuju ovaj problem, a Europljani koji su se preselili u SAD masovno se žale kako im se odjeća uništila. 

Komentara 96

DU
Deleted user
15:28 25.02.2019.

Preseli se u Indiju pa da vidis na Brahmaputri kako se pere roba

Avatar jest
jest
15:14 25.02.2019.

Tko uuopće čita ovakvo smeće od sadržaja? VL kada stvarno mislite početi raditi svoj posao, golišave starlete, polusvijet reality zvijezda i slične "teme" nisu ključne stvari za ovo društvo ali jesu iseljavanje mladih, nezaposlenost, manjak radno sposobnih, sve starije stanovništvo,štvo, dramatični pad nataliteta, neprovedene ključne reforme poglavito ona javne uprave, reforme nužne za uklanjanje korupcije te administrativnih barijera za ulaganje i reforma porezne politike. Što je sa pokretanjem investicija? Gole stražnjice i grudi, neinteligentne, nepismene i nekulturne reality zvijezde neće izvući društvo iz krize.

TH
thu
14:53 25.02.2019.

Imaju unutra V8 motor iz mustanga...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije