Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Robovi stereotipa

Alternativne namirnice još uvijek su preskupe i teško ih je naći

hrana
12.06.2011.
u 15:39

Čitateljica iz Zagreba javila nam se s pritužbama na ponudu alternativne hrane u trgovinama

Čitateljica iz Zagreba javila nam se s pritužbama na ponudu alternativne hrane u trgovinama. 

“Sve više ljudi ima zdravstvenih problema i intoleranciju na mnoge namirnice. Kako i sama imam problema, tragam za različitim vrstama brašna, ali uzaludno. Svuda, od lanaca supermarketa do kvartovskih trgovina, nudi se samo bijelo brašno, kukuruzno te eventualno integralno”, piše nam čitateljica. 

Dodaje kako je vrlo teško naći bilo kakvo zamjensko brašno poput heljdinog, prosenog ili brašna od slanutka. Prodavaonice zdrave hrane vrlo su rijetke, a cijene takve hrane ondje su vrlo visoke. Istražili smo te za čitateljicu pronašli nekoliko trgovina u kojima može kupiti zamjenu za pšenično brašno – Moj Bio, Bio&Bio, Garden, Gea...No cijene su ondje više zbog posebnog, organskog uzgoja biljaka.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar nekakav
nekakav
17:55 12.06.2011.

skoro nitko ne kupuje ovu neukusnu i upitnu hranu, i još se čudite zašto je nema na policama! organska hrana je izvor ovih trovanja i smrti u njemačkoj. sve na što se sumnja jest organsko! i s pravom. sa otpadom, životinjskom mokraćom zalijevaju ovo. vi to jedite. ja ne ću!

OB
-obrisani-
22:25 12.06.2011.

Organska je hrana iznimno ukusna, ali tko je tebi kriv što ti je hormonima tretirano meso i pesticidima začinjeno hrvatsko voće i povrće (prof. dr. Znaor dokazao da se u Hrvatskoj, poslije Nizozemske, upotrebljava najviše umjetnih gnojiva u Europi) utjecalo na mirisne pupoljke koji ne znaju prepoznati prirodnost u svojoj istinskoj ljepoti.

OB
-obrisani-
22:28 12.06.2011.

Čitateljici preporuka da više ne kupuje brašno jer je ono suvišno u ljudskoj prehrani. Bolje kupiti pir, proso, zob, heljdu itd., skuhati ih (jasno, ne miješati ih međusobno) te uživati u nepromijenjenoj hrani. Ne zaboravite da je brašno izgubilo podostata hranjivih sastojaka što ih je imalo originalno zrno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije