Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nemir ili ugoda

Evo koje piće vas čini agresivnim, a koje seksi

opijanje
Foto: Thinkstock
1/4
22.11.2017.
u 20:12

Istraživanje koje je provedeno na 30 tisuća osoba pokazalo je kako žestice kod ispitanika izazivaju osjećaj nemira i agresije, a crno vino čini ljude umornijima.

Alkoholna pića mogu utjecati na raspoloženje, a novo istraživanje utvrdilo je i kako točno vino, pivo i žestice utječu na raspoloženje.

Žestoka alkoholna pića mogu izazvati ljutnju kod osoba, a možete osjećati i požudu i biti plačljivi, dok crno vino i pivo pružaju osjećaj ugode i smirenosti, prenosi BBC.

Istraživanje je obuhvatilo 30 tisuća osoba u dobi od 18-34 godine iz 21 zemlje i svi ispitanici pili su pivo, vino i žestoka pića i kasnije je 
opisivali kakve je osjećaje u njima izazvalo vino, pivo i žestice. Ovo istraživanje želi ukazati kako dva do tri pića mogu pružiti užitak, ali sve više  od toga može predstavljati problem i dovodi do ovisnosti. Što više i češće pijete stvara se veća tolerancija na alkohol i možete početi piti sve više i više kako biste osjetili ugodu i bili dobro raspoloženi.

S druge strane javljaju se i negativne reakcije na alkohol, kaže profesor Mark Bellis. Anonimna anketa koju su ispunjavali čitatelji novina, magazina i  korisnici interneta otkrila je sljedeće. Od crno vina ljudi su umorniji i lošije raspoloženi nego od bijelog vina. Čak 40 posto ispitanika reklo je kako se od žestica osjećaju više seksi. Pola ih ispitanika tvrdi da su im žestice dale energije i snage. Dio je rekao kako se osjećaju agresivnije dok piju žestice.

Veliki dio ispitanika rekao je kako su im žestice izazvale osjećaj nemira, agresije i osjećali su se bolesno. Muškarci su više od žena imali potrebu za agresivnošću dok su bili pijani. 

Pogledajte koje namirnice morate imati u svom domu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije