Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIČANI PREDNJAČE

Alarmantan broj Hrvata seksa se bez kondoma, a najčešća izlika će vas šokirati!

seks
Thinkstock
06.10.2018.
u 21:04

Nekoliko je nedavnih istraživanja pokazalo kako se Hrvati seksaju 134 puta godišnje, otprilike svaki drugi ili treći dan, i po tome smo drugi na svijetu

Sociološka i psihološka istraživanja kažu da se među nama najviše seksaju Slavonci. No, jedna statistika s kojom se Hrvati baš ne mogu pohvaliti je što zaista rijetko koriste zaštitu. Naime, Durex je nedavno proveo svoje redovito istraživanje kojim su dokazali kako više od polovice Hrvata redovito prakticira seks bez zaštite, a u rizično ponašanje najčešće se upuštaju Ličani. Nisu to samo muškarci, istraživanja pokazuju da samo 40 posto žena zahtijeva kondome, a i jednako toliko muškaraca.

Hrvati tijekom života promijene sedam do osam seksualnih partnera. Više od polovice seksalo se u automobilu, na plaži, u sobi svojih roditelja, u toaletu ili parku. Aktivnije su žene, jer vode ljubav 144 puta godišnje, a polovica Hrvata iskušala je seks na jednu noć.
Istraživanje pod naslovom "Neznalice ili znalci: pravo na informiranje o kontracepciji“, čiji rezultati su objavljeni prije par godina, pokazalo je da se mladi upuštaju u seks bez zaštite alarmantno često. Osim toga, ispitanici zbog neugode izbjegavaju tražiti kontracepciju od zdravstvenog osoblja, a mnogi od njih ne mogu računati da će u svojim školama dobiti sveobuhvatnu seksualnu edukaciju i to na svjetskoj razini.

Zagrebačka udruga HU-HIV objavila je rezultate istraživanja i tri najčešće izlike među muškarcima koji ne žele koristiti kontracepciju. "Ne brini, čist sam", koristi 73,7 posto muškaraca. "Tako si seksi, ne mogu čekati" govori 73,2 posto, a "Puno je bolje bez njega" treća je najčešća izlika, i jedna od najstarijih koju koristi 50,3 posto muškaraca. Na kraju, 40 posto muškaraca priznalo je da koristi "Mogu li malo bez kondoma?", a 34 posto "Zar mi ne vjeruješ?".

 

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar CHOW
CHOW
22:20 06.10.2018.

Hahaha...... svaki drugi dan haha... malo se lažemo .

BL
bljak007
22:42 06.10.2018.

Jel to durex protestira????

ZI
ziko555
09:15 07.10.2018.

Neka istrazivanja su pokazala da covjek za zivota promijeni i do 15 partnerica. Pitam se samo PA KO ONDA MOJE PRAŠI!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije