Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPUNO NOVA ALANIS

Alanis: Otkad sam smršavila osjećam se poput 12-godišnjakinje

03.01.2009.
u 13:57

Alanis Morrisette, velika rock zvijezda devedesetih kojoj na vrhuncu slave nije bilo teško održavati vitku figuru zahvaljujući energičnim nastupima, prije godinu dana nabacila je nekoliko kilograma viška. Odlučna da opet vrati vitkost, 34-godišnja pjevačica naišla je na knjigu „Eat to Live“ (Jedi da bi živio), američkog autora Joela Fuhrmana koja preporuča konzumiranje voća, povrća, mahunarki i orašastih plodova te izbjegavanje mesa i mliječnih proizvoda.

Veganska prehrana, trenutno vrlo popularna u Hollywoodu, pomogla joj je da od rujna do danas skine devet kilograma. Potpuno nova Alanis u intervjuu za američki časopis OK! otkrila je sve tajne o svojem odličnom, seksi izgledu i novom načinu života.

OK!: Kako se osjećate nakon što se izgubili 9 kilograma?
Osjećam se poput 12-godišnjakinje! Opet sam ondje za što sam rođena, na samom vrhuncu. Prije bih ustajala ujutro iz kreveta i sve me boljelo i mislila sam, „to se događa kad uđeš u tridesete“. No, sada samo iskočim iz kreveta i imam toliko energije, osjećam se življom no ikad. Čak i nakon tjelovježbe osjećam da bih, nakon što se malo odmorim, mogla cijelu noć plesati i to me veseli. Ništa me više ne boli, a i alergije su mi se povukle.

OK!: Što ste jeli da ste se udebljali?
Puno soli i obrađeno žito poput kruha. Živjela sam na sendvičima, a kad bih jela rižu, jako bih je zasolila.

OK!: Zašto ste se prejedali?
Sve zabrane i ograničenja koje sam si zadavala godinama popustili su. Mislim da je to za mene bio „obred zrelosti“. Kad sam imala 21 godinu bila sam na turneji s albumom „Jagged Little Pill“ pa nisam osjetila slobodu i normalan prelazak u zrelost koje većina ljudi iskusi kao tinejdžeri i u ranim dvadesetima. Cijeli život sam bile previše odgovorna. Zbog toga sam devet mjeseci potpuno popustila. Znala sam da će to biti samo privremeno, i bilo je zabavno. Čak sam i voljela svoje nove obline, bila sam si seksi.



OK!: Zašto ste željeli pronaći novi način prehrane?
Zbog dugovječnosti. Shvatila sam da želim živjeti do 120. Pronašla sam način života koji, koliko je to god moguće, može spriječiti većinu vrsta raka i drugih bolesti.

OK!: Kako ste izabrali baš program doktora Joela Fuhrmana?
Otišla sam u svoju omiljenu knjižaru, „Banyen Books and Sound“ u Vancouveru i vidjela sam knjigu „Eat to Live“ i pomislila sam kako je to točno ono što ja želim. Nisu me zanimale neke pomodne dijete koje nisu održive, poput „izgubite pet kila u dva tjedna“. Ne vjerujem u dijete, mislim da funkcioniraju kratko vrijeme i da mogu dovesti do emocionalne nestabilnosti. Otvorila sam knjigu i prolistala je i pomislila da je gubitak težina slučajan. Glavni fokus je na prevenciji bolesti.

OK!: Koja vam je omiljena tjelovježba?
Kad sam na turneji, nastupi su mi toliko fizički zahtjevni da je to dovoljno. Kad nisam na turneji, pet puta tjedno od pola do jednog sata dižem utege, trčim, vozim bicikl ili vježbam kickbox, a volim i plesati.

OK!: Što vaš dečko (odvjetnik Tom Ballanco) misli o vašem gubitku kilograma?
Njemu je samo važno da sam ja dobro. Njemu sam seksi bez obzira na težinu. Nikad me nitko prije njega nije volio na takav način.

OK!: Hoće li vaš slijedeći projekt biti planiranje vjenčanja?
Svakako se u ne tako dalekoj budućnosti vidim kao supruga i majka, ali nisam u velikoj žurbi. Toma jako poštujem. Njegov način gledanja na život i svijet jako je sličan mojem. Zbog toga noću mirno spavam.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije