Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Ako žena smatra da je 'bogata', vjerojatnije će roditi bebu ovog spola

Trudnoća
Foto: Thinkstock
1/6
22.10.2017.
u 20:39

Voditeljica istraživanja, dr Alison Behie, pojasnila je kako su se tijekom istraživanja pratili parametri obrazovanja, godina, tjelesne težine i primanja budućih majki.

Naslušali smo se raznih priča o tome što može odrediti spol djeteta, položaj u seksu, određeni dan u ciklusu žene pri začeću i sl.

No, nedavno istraživanje provedeno na Australskom Državnom Sveučilištu u Canberri, bacilo je na to posve novo svjetlo. 

Znanstvenici tvrde kako će buduće majke, koje se smatraju zadvoljnima, sretnima i "bogatima", vjerojatnije će roditi sina.

Istraživanje je obuhvatilo analizu 5.000 rođenja diljem Australije tijekom 12 godina. Voditeljica istraživanja, dr Alison Behie, pojasnila je kako su se tijekom istraživanja pratili parametri obrazovanja, godina, tjelesne težine i primanja budućih majki. 

Foto: pixabay
Foto: Thinkstock

Pokazalo se kako je majkama bilo puno važnije imati osjećaj općenite sigurnosti i dobrostanja nego visoka primanja, a takve majke češće su rađale sinove. 

Istraživanje je pokazalo i kako je manje dječaka rođeno u Kanadi, UK-u i SAD-u, za razliku od Australije. 

''U australiji se rađa oko 110 dječaka na svakih 100 djevojčica, pojasnila je dr. Behie.

Rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu Journal of Biosocial Science. 

Komentara 2

GI
Gips
23:22 22.10.2017.

Ovo je gluplje od obrane sinkopom

GU
General_U
22:15 22.10.2017.

hahahahaaa!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije