Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Ako želite začeti dijete ovo vrijeme i mjeseci su najbolji za to

seks
Foto: Thinkstock
1/3
15.07.2018.
u 13:38

Švicarsko istraživanje provedeno na 7000 ispitanika pokazalo je kako su spermiji najaktivniji u ranim jutarnjim satima u vrijeme proljeća.

Parovi koji pokušavaju dobiti dijete na tome bi trebali raditi prije 7.30 ujutro u vrijeme proljeća, rezultat je jednog istraživanja koje su proveli stručnjaci u Švicarskoj, piše Daily Mail.

Njihovo istraživanje kaže kako sperma ima svoj dnevni ritam, a u najboljoj funkciji je u ranim jutarnjim satima. Ovo švicarsko istraživanje je potvrdilo kako je sperma u najboljem stanju i obliku u ožujku, travnju i svibnju.

University Hospital u Zurichu u ovom istraživanju je koristila spremu sedam tisuća ispitanika u dobi od 25 do 40 godina koji su bili podvrgnuti tretmanu plodnosti.

Ukupan rezultat istraživanja je pokazao kako je uzorak spermija koji su prikupljeni u proljetnim mjesecima i to u ranim jutarnjim satima pokazuje najbolju aktivnost.

Ovo istraživanje objavljeno je u časopisu Chronobiology International, a povod istraživanju je sve veći broj parova koji zbog problema  neplodnosti ne mogu imati djecu. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Linux
Linux
19:34 15.07.2018.

malo zakasnili s ovom objavom, samo par mjeseci. cekat cemo iducu godinu, ako se sjetimo haha. bo te clanak, autoru bezimeni

AU
austrougarskigeneral
10:03 16.07.2018.

ma 7.30 je super vrijeme za sex

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije