Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mljac

Ako volite panna cottu obožavat ćete je u ovoj verziji s prekrasnim domaćim džemom od jagoda i bosiljka

Tatjana Miletić/MyTastyPot
06.08.2022.
u 07:00

Jednostavan desert obogaćen finim biskvitom i domaćim džemom bit će pravo osvježenje i divan desert u ove vruće ljetne dane koji ne posustaju.

Džem od jagoda i bosiljka možete zamijeniti bilo kojom varijantom domaćeg džema od bobičastog voća ili na brzinu ukuhajte gusti umak od malina i prelijte ga preko deserta. Od navedenih količina dobit ćete 20 malih biskvita koje možete iskoristiti i u raznim drugim kombinacijama. Recept je osmislila gastrobolgerica Tatjana Miletić.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Panna cotta

Za kremu:

150 ml mlijeka

150 ml slatkog vrhnja

50 g šećera

1/2 vrećice želatine

prstohvat vanilije

6 malih čašica (možete koristiti plastične čaše)

Za biskvit:

300 g brašna tip 500

150 g maslaca

150 g šećera

1 jaje

džem od jagoda i bosiljka ili po želji

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Priprema:

Rastopite želatinu prema uputstvu s pakiranja (možete umjesto hladne vode koristiti i toplu). Vrhnje i mlijeko skuhajte (što zapravo znači da ih kuhate do trenutka kad počne kipiti) i ostavite da se malo prohladi, a zatim dodajte rastopljenu želatinu. Dobivenu smjesu izlijte u čaše ili kalupe i stavite u zamrzivač na sat do sat i pol vremena, a zatim prebacite u hladnjak na još nekih sat vremena. Za biskvit umutite maslac i šećer, dodajte jaje, brašno i sve dobro sjedinite. Stavite u vrećicu za zamrzivač i ostavite u hladnjaku pola sata. Napravljeno tijesto zatim razvucite na 2 cm debljine, čašom ili modlom izvadite krugove, i poredajte ih po limu na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Sve pecite 15-20 minuta na 200 stupnjeva. Kad se tijesto ohladi preko njega stavite panna cottu, tako što ćete dno čaše prvo staviti pod toplu vodu zbog lakšeg vađenja. Na kraju sve prelijete džemom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije