Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNO

Ako vaše dijete ne nosi kacigu dok vozi bicikl, svakako biste trebali pogledati ovu fotografiju!

Foto: PediMom
07.06.2019.
u 18:20

18% roditelja priznalo kako njihova djeca ne nose kacigu za vrijeme vožnje biciklom

Pedijatrica dr. Free Hess podijelila je fotografiju kacige nakon nesreće s biciklom. Na ovaj se pothvat odlučila nakon što je vidjela rezultate ankete koji su pokazali da je 18% roditelja priznalo kako njihova djeca ne nose kacigu za vrijeme vožnje biciklom. Htjela je pokazati fotografiju kako bi skrenula pozornost na važnost nošenja kacige, piše Metro

- Zamislite kako bi teška ozljeda bila da osoba nije nosila kacigu. Zatim zamislite da je ta osoba bila dijete. Često vidim djecu s ozljedama glave nakon pada s bicikla. Kacige u ovom slučaju sprječavaju potres mozga i teške neurološke ozljede, pa čak i smrt.

Ako vaše dijete vozi bicikl, skejtbord, klizaljke, koturaljke, skuter, ili bilo što drugo što ima rizik od povrede glave, jednostavno mora imati kacigu, i to svaki put. Budite dobar primjer svojoj djeci, pa i vi nosite jednu. Vaša vas djeca trebaju jednako onoliko vi trebate njih - napisala je Hess. 

 

Ključne riječi

Komentara 1

YU
YuBastards
21:56 07.06.2019.

Skejtbord velite? A kaj to znaci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije