Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukusno i zdravo

Ako vam nedostaje željeza, dodajte ove orašaste plodove u prehranu

shutterstock
14.05.2020.
u 09:25

Već je poznato da su orašasti plodovi odlična grickalica i da ih možete unositi u organizam na razne načine. Evo i koji su točno dobri ako vam nedostaje željeza.

Potrebno je nešto duže vremena da se otkrije nedostatak željeza koji je češće prisutan kod djece nego kod odraslih, iako ni njih ne zaobilazi. Postoje neki simptomi na koje bi trebalo obratiti pažnju: umor, manjak produktivnosti, česta promjena tjelesne temperature i slab imunitet.

Kada je riječ o dobivanju željeza iz hrane MSN donosi popis orašastih plodova koje biste trebali jesti jer su odličan izvor.

Pistacije
Na svakih 100g ovog ukusnog orašastog ploda ima 14g željeza, a sadrže također proteine, kalcij i magnezij.

Ovo su najzdravije zemlje, pogledajte gdje je Hrvatska:

Bademi
Popularni su sastojak u mlijeku i maslacu, ali bolje ih je jesti samostalne i to nakon što ste ih natopili u vodi tijekom noći. Oko 28 grama badema sadrži od 6 do 9 posto potrebne količine željeza za dan. 

Orasi
28 grama oraha sadrži 0,82 mg željeza, a možete ih dodati u pite, kekse i torte.

Indijski oraščići
Doza od 28 grama indijskih oraščića sadrži 1,89 mg željeza što ih čini zaista moćnom grickalicom. Možete ih dodati u salate, curry umak ili od njih napraviti sladoled.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije