Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETA otkriva

Ako uvijek šetate svog ljubimca na ovaj način, radite to krivo

shutterstock
29.01.2020.
u 14:51

Požurujete ih, vučete povodac i ne komunicirate s njima previše? S tim nisu nikako zadovoljni i radite potpuno krivo.

Ingird Newkirk, osnivačica i predsjednica Udruge za zaštitu životinja PETA otkrila je da većina vlasnika potpuno krivo šeta svog psa, prenosi newyorkpost.com.

Kratke šetnje čija je svrha isključivo obavljanje nužde im se nikako ne sviđa, kao ni kada ih požurujete. Šetnja je njihovo omiljeno vrijeme kojem se jako vesele, a najmanje što žele je provesti cijeli dan u kući nadajući se da će nekada izaći. 

Oni vole njuškati, istraživati i gledati okolinu, a na šetnju gledaju kao na izlet.

Što napraviti? 
"Jednostavno je, pustite ih da njuškaju", kaže Newkirk. "Okolina je za njih kao nama novine, internet. Nemojte im to oduzimati. Isto tako, budite više prisutni u toj šetnji - ostavite mobitel. Ljudi misle samo na svoje interese i ono što oni žele raditi." Još jedan savjet koji je dala je da maknete ogrlicu i koristite povodac za cijelo tijelo. "Ogrlica može uzrokovati probleme, povodac nikada."

Pogledajte kako je izgledalo prvo natjecanje u šišanju pasa:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije