Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zvuči čudno?

Ako se svađate u vezi, ovo bi vas moglo razveseliti

Veza
shutterstock
21.11.2018.
u 06:00

Svađe stvaraju neugodne situacije koje mnogi žele izbjeći te će neki partneri, kako se ne bi suočavali s nemilim raspravama, jednostavno prešutjeti većinu stvari kako bi održali mir u kući.

Nitko nije savršen pa tako niti veze u kojima se ljudi nalaze. 

Ali to ne znači nužno da vaša veza ide nizbrdo. To je znak da ukazujete na probleme i da ih pokušavate riješiti. Problem nastaje onda kada se nalazite u nesretnoj vezi, a svađa više nema. Tada ste već u fazi da je jedan od vas od vaše zajedničke budućnosti već digao ruke. 

Svađe stvaraju neugodne situacije koje mnogi žele izbjeći te će neki partneri, kako se ne bi suočavali s nemilim raspravama, jednostavno prešutjeti većinu stvari kako bi održali mir u kući. Ali tog mira nema, barem do iduće situacije kada sve može eskalirati kada se nakupe neriješeni problemi. Osim što ćete dovesti do sindroma vulkana koji će u konačnici eruptirati, u toj vezi nećete se osjećati sretnima. 

Potvrdili su to i stručnjaci koji su proveli istraživanje kako bi doznali jesu li sretniji parovi koji prešućuju određene probleme ili oni koji stavljaju sve na stol. Rezultati su pokazali kako su osobe koje se suočavaju s nesuglasicama u vezi i nastoje ih riješiti razgovorom, u sretnijim vezama. 

Jedna od najvećih pogrešaka u vezi jest prešućivanje onoga što vas muči, iako mislite kako ćete time zadržati privid sretne veze i mira. Ipak, komunikacija je najvažnija stavka svakog odnosa, čak i kada nastupe problemi, o njima treba raspraviti bez obzira što ćete time svog partnera ili partnericu dovesti u situaciju u kojoj se ne želi nalaziti. Ili vi, u konačnici.

Zanimljivo, četiri od pet sudionika istraživanja za probleme u vezi okrivljuje lošu komunikaciju s partnerom i upravo je to bio jedan od najčešćih razloga zbog kojih su njihove prošle veze i završile. Voditelj istraživanja Joseph Grenny, tvrdi kako mnogi svoje loše osjećaje koje imaju u nekoj vezi pripisuju kao krivnju svom partneru, a zapravo su oni ti koji nisu ništa učinili kako bi se to promijenilo. 

"Recite svom partneru što vas muči i kako se osjećate i bit ćete znatno sretniji u odnosu koji imate!"

Pogledajte prvu emisiju trenerice uz koju baš svatko može smršavjeti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije