Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbacite ih hitno!

Ako pokušavate smršavjeti, ove su namirnice vaš najljući neprijatelj: Pobijedite ga!

shutterstock
21.08.2020.
u 16:30

U gubitku viška kilograma važna je pravilna prehrana, a ove namirnice trebali biste izbaciti iz jelovnika.

Jeste li netko tko pokušava smršavjeti? Za razliku od popularnog mišljenja, gubitak kilograma ne sastoji se u podizanju utega, već o pravilnoj prehrani i izbjegavanju nekih namirnica. Iako si ne smijete uskraćivati hranu, trebali biste smanjiti određene namirnice, ako vam je cilj da se riješite tvrdokornih masnoća oko struka, što je ujedno i najopasnija debljina, prenosi Pinkvilla

Šećerne pahuljice

Ova namirnica ne čine ništa kako bi vaše zdravlje bilo pod kontrolom. Jedenje zašećerenih pahuljica puno je kalorija i ugrožava vaše planove za gubitak kilograma. Umjesto toga, možete jesti zobenu kašu jer će vas ona učiniti sitima, a konzumirat ćete manje loših kalorija.

Bijeli kruh

Rafinirane namirnice jednostavno debljaju. Bijeli kruh treba izbjegavati pod svaku cijenu ako pokušavate smršavjeti. Zamijenite ga integralnim kruhom, koji se danas može kupiti u svakoj trgovini.

Umjetno zaslađena pića

Da, morate se oprostiti od takvih pića ako se želite riješiti suvišnih kilograma. Iako nemaju energetsku vrijednost, čine vas gladnijima, što u konačnici nije dobro za vaš zdravi režim prehrane.

Alkohol

Nisu svi kokteli visokokalorični, ali nijedan alkohol nije dobar za mršavljenje, pogotovo pivo. Studije su pokazale da konzumiranje previše alkohola može značajno povećati količinu hrane koju konzumiramo jer može izmijeniti vašu percepciju o hrani, što znači da se neka hrana može činiti ukusnijom nego što je zapravo pod utjecajem alkohola. Također, alkoholna pića imaju veliku energetsku vrijednost, što nije pogodno za mršavljenje. 

Zaslađeni jogurt

Jogurt je zdrava hrana za mršavljenje, ali nisu svi jogurti isti. Dok grčki jogurt sadrži bjelančevine i probavne enzime, jogurti zaslađeni medom ili šećerom pogodni za mršavljenje. Jogurti bez masnoće također sadrže dodane šećere. Ono što možete uključiti u svoju prehranu je grčki jogurt bez dodanog šećera.

Kolači

Mnogo pečenih deserata, poput kolačića i peciva, sadrži dodane šećere i trans-masti. Oboje može povećati rizik od pretilosti i bolesti, uključujući kardiovaskularne bolesti i još mnogo toga.

Ostale namirnice koje biste trebali izbjegavati jesu:

pomfrit
burgeri
krekeri i čips
bijela riža
energetske čokoladice
sokovi
pizza
visokokalorična pića i kave (sve osim espressa bez šećera)

Korisnik TikTok otkrio kako napraviti popularan Big Mac umak:

Komentara 3

CA
cavecanem
11:01 22.08.2020.

Znaci sve sto valja

IB
Istina-boli
16:06 22.08.2020.

Treba samo znati jesti i stvar rijesena,nema prejedanja i trpanja u sebe kao lopatom,jesti polako,dugo zvakati,to dovodi do brze i duge sitosti,u granicama normale sve je dozvoljeno!

Avatar Sokol
Sokol
00:20 22.08.2020.

Nek proba analni sex

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije