Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBAR SAVJET

Ako ne čistite radijatore, mogući su i viši računi za grijanje: Evo kako to jednostavno učiniti

Getty Images
11.10.2019.
u 23:59

Radijatori rijetko ili nikada stižu na listu očišćenjih stvari, a ignoriranje ovog zadatka nije samo opasno za zdravlje

Nakupljanje prašine između rešetki može začepiti protok topline, a tada oni moraju snažnije raditi kako bi zagrijali cijelu prostoriju u kojoj se nalaze. 

Prije čišćenja radijatora obavezno isključite grijanje. Ovo je sigurnosna mjera jer ćete radijator čistiti vodom, a i prljavština će lakše otići s hladnih površina.

Na gornjem dijelu radijatora nalaze se otvori koje je jednostavno očistiti korišnjem sušila za kosu. Sušilo upalite i stavite topli zrak da svojim strujanjem kroz otvore ukloni veće nakupine prašine i prljavštine. Isti efekt možete postići i ako imate usisavač na paru. Sve ono što se nalazilo u radijatoru sada će pasti na pod, a to jednostavno pometite ili usisajte. 

Za sljedeći korak idealno bi bilo koristiti perušku, ali sasvim dovoljan može biti i uski drveni štap prekriven pamučnom tkaninom. Od gore prema dolje svaku rešetku očistite zasebno.

Foto: Getty Images

Završite čišćenjem izvana. Sok od limuna razrijedite u vodi i mokrom krpom prebrišite radijator. Ostavite da se osuši, a tek kada budute u potpunosti sigurni da nije vlažan možete ponovno upaliti svoj radijator. 

Pogledajte što odjenuti na razgovor za posao:



 
Ključne riječi

Komentara 2

GO
Goxy
09:31 12.10.2019.

A da nije mozda veci problem sto je radijator zmazan od kamenca iznutra pa se stvara izolacija te pritom treba veca energijska potrosnja da bi se zagrijao a ne ovo???

FI
fičo
08:14 12.10.2019.

el ima ljuckim glupostima kraja....zasigurno su nam skuplji računi jer nisu radijatori čisti hahahahah veče gluposti nisam čuo...zasigurno i smeče koje bacamo i sve je više po vani smetlišta je to zato što ljudi ne razvrstavaju otpad....pa jebte kaj još neče smisliti kako bi ljude radili budalama a račune svakim danon podizali sve više i više....IMA I KRAJA LJUDIMA KOJI ČE BITI NAIVNI I TUPAVI PA VJEROVATI U OVAKO NEŠTO...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije