Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Loša ideja

Ako je vaš partner ili partnerica loše volje, ovo nikako ne smijete reći

ljubavna svađa
Foto: Thinkstocks
1/4
26.11.2017.
u 19:02

Kada vaša voljena osoba ima problem želite učiniti sve kako biste pomogli, no ako vaš partner ili partnerica odbijaju pomoć nemojte biti uporni jer ćete stvar samo pogoršati.

Kada je osoba koju volite loše volje i ima problema ili prolazi kroz teško razdoblje spremni ste napraviti sve kako biste voljenu osobu utješili.

Zagrljaj, poljubac, riječi utjehe najčešći su oblici pomoći voljenoj osobi, ali stručnjakinja za ljubavne odnose Jane Greer upozorava kako često griješimo tješeći partnera ili partnericu i postižemo kontra efekt, prenosi The Independent.

Greer upozorava kako nagovarajući voljenu osobu da vam kaže što je muči ili  da vam povjeri zašto je tužna i ako vam uporno  odgovoraju da se ne žele povjeriti, nemojte biti uporni jer ćete tako samo još više odgurnuti nju/njega od sebe. Svatko od nas ima svoj način kako se nosi sa stresom i tugom i neke osobe probleme vole zadržati za sebe kako ne bi pokazali svoju ranjivost pred partnerom ili partnericom.

Postoji također mogućnost da osoba koja prolazi kroz loš životni period osjeća nesigurnost i ne zna kako se suočiti s problemom i zato ne vole ni da ih drugi savjetuju što učiniti. Nemojte se zabrinuti ako vaša voljena osoba ne želi razgovarati s vama dok prolazi kroz problematičan period već im je u takvoj situaciji draže otići u šetnju ili u teretanu. 

- Najgora stvar koju u takvoj situaciji, kad partner odbija razgovor, kažete; Ali ja zbilja želim znati što te muči, molim te reci mi. Vaše 
namjere su zasigurno dobre, ali u ovim okolnostima voljenu osobu ćete samo udaljiti od sebe. Veću uslugu i više ćete im pomoći ako ih pustite na miru -  savjetuje Greer. 

Komentara 1

AD
adrijana71
15:13 26.01.2018.

neke su osobe naporne jer ne mogu pomoći ali su patološki znatiželjne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije