Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trikovi koji život znače

Ako iz kuće ne izlazite bez šminke, ovo ćete htjeti znati

šminkanje make up
Foto: Shutterstock
10.03.2014.
u 16:35

Ako se maskara osušila ili zgrudala, omekšajte je tako što ćete zatvorenu tubu držati u toploj (ne kipućoj) vodi

1. Mačkasti izgled

Nakon što nanesete dva sloja maskare, dodajte još jedan, ali samo na vanjske uglove oka. Taj ekstra sloj će vizualno izdužiti oči.

2. Zagrijte stvari

Ako se maskara osušila ili zgrudala, omekšajte je tako što ćete zatvorenu tubu držati u toploj (ne kipućoj) vodi.

Foto: pixabay

3. Osigurajte granice

Da bi spriječili razlijevanje ruža preko ruba usana, iscrtajte rubove usana korektorom u olovci (u boji koja odgovara vašem tenu) a potom ga razmažite pamučnim štapićem za uši. Umjesto toga, na usne možete nanijeti, također štapićem za uši, transparentni puder.

4. Trljajte nježno

Prije nanošenja na usne, nekoliko sekundi trljajte vrh olovke za usta između palca i kažiprsta. Toplina će omekšati olovku,što će omogućiti lakše iscrtavanje usana.

5. Trajnost ruža

Umjesto da svakih pola sata ponovno nanosite ruž, najbolje je da namažete usta tekućim ružem, u ružičastoj ili u boji mesa. Pričekajte da koža usana potpuno upije ruž, a potom nanesite sjaj. Čak i kada sjaj nestane, na usnama će ostati boja.

6. Razvedrite se

Za posvjetljivanje tamne linije duž gornjih kapaka, nanesite nekoliko “točkica” korektora od ruba trepavica do pregiba kapka, i dobro ih utrljajte. Na kraju, u uglove oka stavite highlighter.

7. Razlika je samo u nijansama

Ako prilikom kupovine tekućeg pudera ne možete izabrati između dvije nijanse, uzmite onu tamniju. Sloj pudera u prahu koji nanosite kao završni sloj makeupa posvijetlit će boju tekućeg pudera.

8. Ispravite greške

Uklonite višak podloge za make up ili pudera u prahu nježnim tapkanjem po licu suhom, kozmetičkom spužvicom.

9. Neka traje

Sjenilo za oči, upotrebljeno kao eyliner, duže se zadržava na koži nego olovka. Nanesite je vlažnom četkicom za eyeliner a liniju povucite duž ruba trepavica, od vanjskog do unutrašnjeg ugla oka.

>>Prolijeva vam se šampon i pucaju sjenila? Doznajte rješenja za ovih 9 beauty problema

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije