Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDRAVLJE

Ako imate neke od ovih simptoma, to je znak da hitno mijenjate prehranu!

Mediteranska prehrana
Foto: Thinkstock
11.04.2019.
u 12:34

Naše tijelo najbolji je pokazatelj zdravlja!

Svaka bol koju osjećamo ne mora biti znak nekog problema, no često je puta upravo to pokazatelj našeg tijela da nam kaže da nešto nije u redu i da trebamo nešto poduzeti prije nego što situacija postane neugodna. Loša prehrana, kao i nedobivanje dovoljno hranjivih tvari može uništiti naše zdravlje. Postoje određeni znakovi koji nam govore da nešto ne radimo kako treba te da hitno moramo uvesti promjene, piše Viral Thread.

Prvi od znakova su nadutost i probavne smetnje. Uobičajeni lijek za ovaj problem je opskrbiti se s dovoljno vlakana koji pomažu našem tijelu da apsorbira hranjive tvari i regulira probavni sustav. Ovo možemo napraviti dodavanjem riže, zobi, povrća ili sjemenki u svoje obroke. 

Drugi znak je učestala boležljivost. Obolijevate li od višestrukih napadaja gripe svake godine? Vjerojatno imate oslabljen imunološki sustav. Uključite u svoju prehranu pravu količinu hranjivih tvari, a posebno vitamine C, A, E, kao i cink, te željezo.

Osjećate kiselinu u želudcu? Ovaj problem može biti uzrokovan hranom poput čokolade, agruma, pa čak i određenog povrća. Preporučuje se smanjiti konzumaciju alkohola i kave što je znanstveno dokazano da slabi prsten mišića koji sprečava povratak želučane kiseline u vaš jednjak. Pijenje više vode također pomaže.

Kosa vam je sve rjeđa? Vaša se kosa oslanja na vitamine i hranjive tvari kako bi ostala zdrava. Kada u svojem organizmu nemate dovoljno željeza, u krvotoku ima manje kisika, što dovodi do gubitka kose i umora. Međutim, to je problem koji se može riješiti ako konzumirate dovoljno proteina, masnih kiselina i vitamina C, cinka i željeza.

Rane vam sporo zacjeljuju? Krivac ovome mogla bi biti vaša prehrana. Pobrinite se da je vaša prehrana bogata proteinima, te svježim voćem i povrćem koji će vam pomoći u borbi protiv ovog problema.

Ako redovito patite od glavobolje, vaša prehrana bi mogla biti odgovorna za ovo jer hrana kao što je ona zamrznuta uvelike doprinosi ovom problemu. Takva je hrana puna kemikalija koje izazivaju natrij i glavobolju. Dehidracija je također uobičajeni krivac, zbog čega je potrebno redovito piti vodu i jesti voće. 

Pogledajte video: Supernamirnice koje trebate imati u svom domu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije