Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Adventski vikendi donijeli mnoštvo sreće i nagrada

Advent u Areni
Foto: Ivan Buvinić/Pixsell
1/44
11.01.2019.
u 13:54

Donijeli smo mali dašak onoga što sve građane čeka za blagdane i djeca su presretna. Vole maštati, stvarati nešto novo, a mi smo sretni kad vidimo da je njima drago biti u našem kutku

Sva četiri Adventska vikenda u Arena Centru bila su najzabavnija za mališane. Bogati program, koji je trajao cijeli prosinac, počeo je već prvog vikenda tijekom kojeg su klinci pripremali kartonske čizmice za Svetoga Nikolu, lijepili čestitke za svoje roditelje, izrađivali ukrase za bor i, zajedno s Djedom Božićnjakom pjevali “Zvončiće”. A tko god je htio zagrliti se s njim i napraviti posebnu sliku za fotoalbum, mogao je to i učiniti. Dječjem veselju pridružile su se i animatorice igraonice Carpyland, a promotorica Maja Drakulić, zabavljala je najmladje odjevena u opravu gospođe Božićnjak. Muzej Grada Zagreba sudjelovao je u organizaciji kreativnih radionica izrade ukrasa za božićno drvce, dok je Juhuhu dječja rođendaonica i igraonica pomogla pri izradi čestitki.

– Jako mi je drago da sam ovdje. Prvi put radim čizmicu za Svetog Nikolu i nadam se da će mi u nju staviti novu lutku – iskrena je bila četverogodišnja Una, koja je i prva zapjevala “Zvončiće” na mikrofon. Dok su se najmlađi igrali s Djedom Božičnjakom i izrađivali blagdanske ukrase, u drugom Adventskom vikendu, Arena Centar i Večernji list odlučili su još malo začiniti blagdansku atmosferu, pa su odraslima dali u zadatak slaganje novogodišnjih modnih kombinacija. Naime, osim božićnih ukrasa i lampica koje ukrašavaju naše prostore i dio su blagdanskog identiteta, važnu ulogu za vrijeme blagdana igra i moda.

Foto: Ivan Buvinic/PIXSELL

Do izražaja dolazi upravo za novogodišnju noć, a iz tog razloga organizirano je i prvo modno natjecanje u odabiru novogodišnjih modnih kombinacija. Tri natjecateljice koje su odabrali Večernji list i Magazin DIVA, pod budnim okom modne dizajnerice Lorete Gudelj, morale su složiti na lutkama svoje najbolje modne kombinacije za najluđu noć u godini. - Moda ima moć razveseliti i uljepšati život, ali i kroz modnu kombinaciju pokazati karakter osobe koja je nosi - istaknula je dizajnerica brenda Loré Loreta Gudelj, koja je pred natjecateljice postavila nekoliko zanimljivih izazova. Najbolja u modnom izazovu bila je Katarina Dragičević koja je osvojila tisuću kuna vrijednu Poklon karticu Arena Centra. Drugoplasirana Roberta osvojia je Poklon karticu od 600 kuna, a trećeplasirana Anica otišla je kući s osvojenih 400 kuna. Sve tri natjecateljice oduševile su se nagradnom igrom i dizajnerskim radom Lorete Gudelj.

Trećeg Adventskog vikenda, Vilenjaci su prije Borića ukrasili božićnu jelku. Djeca su, naime, bila podijeljena u ekipe “Borići” i “Vilenjaci” i igrala su razne igre, a ekipa Vilenjaka je pobijedila. Sedmogodišnja Anđela bila je oduševljena igrama i borom kojeg su na kraju dobili svi natjecatelji. Njezina petogodišnja sestra Mia sudjelovala je u facepaintingu i sretno je pokazivala srce i jelena na obrazu.

Foto: Ivan Buvinić/Pixsell

Odrasli su pak gledali tri natjecateljice koje su, u drugom modnom izazovu, morale složiti najbolji novogodišnji styling od naizgled nespojivih komada odjeće, poput šljokastih čizmica i ljubičastih haljina, a sve pod budnim okom modne kreatorice Kristine Burje. Nagradu od tisuću kuna na Areninoj poklon kartici za najbolji novogodišnji look osvojila je Valentina Šaško. I njene konkurentice Ivana Patricia Đilas Čeranić i Valentina Kolić također su dobile poklon- karticu, u iznosu od 600 kuna za drugo mjesto i 400 kuna za treće mjesto.

– Čini se teško spojiti šljokice i resice da ispadne dobra kombinacija, ali ja sam uvjerena da natjecateljice znaju što rade – rekla je dizajnerica Kristina Burja koja je svim natjecateljicama modni uzor. Posljednjeg vikenda u prosincu, Božićni kutak Večernjeg lista u Arena Centru bio je pun darova koje su poželjela vesela, zaigrana i raspjevana djeca. Mališani su neumorno izrađivali božićne ukrase za bor i čestitke, slikali se s Djedicom, a sve uz pomoć njegovih pomoćnika iz igraonice Carpyland, rođendaonice i igraonice Juhuhu te djelatnika iz Muzeja grada Zagreba koji su malim kreativcima i pomagali rezati papir, lijepiti šljokice na kartonske borove i crtati na čestitke flomasterima i bojicama.

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL/Privatna arhiva

– Jako sam sretna što sam ovdje. Jedva čekam da pokažem svojoj mami što sam napravila – vesela je bila četverogodišnja Paula. Djed Božićnjak se, sa svojim vilenjacima, pridružio slavlju i igrao s mališanima. – Donijeli smo mali dašak onoga što ih čeka za blagdane i djeca su presretna. Vole maštati, stvarati nešto novo, a mi smo sretni kad vidimo da je njima drago – rekla je vilenjačica Valentina Šantek. Kako ipak nije sve samo u zabavi i veselju, treba misliti i na onu djecu kojoj je potrebna pomoć, istaknuli su Djedovi pomagači. Zato je pokraj Božićnog kutka bilo smješteno božićno drvce želja koje je okićeno papirima sa željama djece koja nemaju odgovarajuću roditeljsku skrb. Kupci u Arena Centru mogli su s drvca skinuti papir po želji, kupiti dar koji je dijete zaželjelo i ostaviti ga u Božićnom kutku. Sve tako kupljene darove, Djedica je isporučio u prave ruke.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije