Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUSTOLOVINE ZA PAMĆENJE

Leti 120km/h i isprobaj prvi i jedini ljudski katapult u Hrvatskoj!

Adrenalinska Hrvatska
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
08.05.2019.
u 16:05

Paintball, penjanje po umjetnoj stijeni, zipline, vožnja go karta po stazi, safari... Ovdje smo izdvojili neke rekreativne sadržaje u kojima se možete odlično zabaviti s cijelom obitelji i doživjeti nezaboravne trenutke koje ćete još dugo prepričavati

Jedna od fantastičnih odredišta za sve koji traže upravo ovakav odmor je Rizvan City u srcu Like nedaleko grada Gospića, u malom ličkom selu Rizvanuša koje se nalazi u Parku prirode Velebit. U Rizvan Cityju posjetitelji mogu birati između različitih aktivnosti, a jedna od atraktivnijih je adrenalinski park, poligon postavljen u šumi na sajlama između drveća na visini od jednog do šest metara. Pod budnim okom instruktora i opremljeni sigurnosnom opremom, poligon se prolazi kroz niz različitih vježbi, od prolaska visećeg mosta, prelaska preko sajle i preko visećih letvica, pa preko sajle uz pomoć visećih konopa, a vježba završava uzbudljivom vožnjom na sajli na kolotori.

Foto: Duško Marušić/PIXSELL

U adrenalinskom parku se mogu zabaviti i djeca s navršenih deset godina starosti, pa je ovo idealna zabava s obitelji s malom većom djecom u kojem će posjetitelji otkriti i savladati svoje strahove, provesti aktivno i kvalitetno vrijeme u prirodi i kroz druženje i zajedničku pustolovinu učvrstiti obiteljsku povezanost.

Adventure park u ponudi ima i zip line, divovsku ljuljačku, penjanje po umjetnoj stijeni, ali i escape room pa osim fizičkih sposobnosti možete razgibati i moždane vijuge i kreativnost u rješavanju zagonetki u 60 minuta. Secret room of Nikola Tesla izvrsna je nadopuna Memorijalnom centru Nikole Tesle u Smiljanu i daje zanimljiv uvid u svijet našeg slavnog genija.

Kako je potražnja za dodatnim sadržajima posljednjih godina u porastu, slični koncepti adventure parkova počeli su nicati diljem obale i postali redovni dio turističke ponude.

Adventure parkovi se među sobom razlikuju i u ponudi sadržaja, pa tako neki uz poligone nude i vožnje go kartovima i kvadovima, streličarstvo, ljudski stolni nogomet, neki u svojoj ponudi za one najmlađe nude vožnju u mini džipovima ili mini formulama, paintball za odrasle ili mini paintball Splatmaster za mališane od osam godina starosti, i još mnoštvo drugih atraktivnih sadržaja.

Tako se obitelji osim u uživanju u prirodnim ljepotama, planinama, obali, šumama i nacionalnim parkovima koje krase svaki dio Lijepe naše mogu zabaviti i iskusiti pustolovine za pamćenje.

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

1. Za turiste koje više privlače andrenalinski sadržaji tu je Adrenalinski park Kupjak u kojem turisti i posjetitelji željni uzbuđenja mogu isprobati zip-line na sajli dužine od oko 200 m, kojim prolazite brzinom od oko 60 km/h. Park u svojoj ponudi ima paintball, streličarstvo i viseće mostove, međusobno spojene platforme između drveća na različitim visinama između kojih su razne prepreke koje treba savladati te ljudski stolni nogomet. Princip ove igre sličan jmalom stolnom nogometu u kojem su umjesto figurica živi igrači. U većini sadržaja mogu sudjelovati i djeca, pa je posjet parku Kupjak andrenalinska zabava za cijelu obitelj.

2. U Istri u mjestu Glavani u blizini grada Vodnjana smješten je Glavani park. Posjetitelji će se okušati u uzbudljivim izazovima koje uključuju prelazak preko različitih prepreka, vožnju zip lineom, hodanje preko mreže, na raspolaganju je i stijena za penjanje, 11metara visoka ljuljačka i prvi i jedini ljudski katapult u Hrvatskoj, ali i Quick jump, siguran skok s 20 metara visine. Svi sadržaji mogu se kombinirati, a pripremljeni su i posebni programi za obitelji s malom djecom.

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

3. Adrenalinski park Rizvan City u Rizvanuši nadomak Gospića još je jedna idealna destinacija za sve željne aktivnog uzbudljivom odmora.U ponudi je zip line dugačak 150 metara koji kreće s litice i vodi vas kroz krošnje drveća, poligon koji se sastoji od više vježbi preuzetih iz alpinizma koje su smještene na rastegnutim sajlama između drveća u šumi na visini od 1 do 6 metara, divovska ljuljačka, penjanje na stijenu, streličarstvo, paintball te escape room Nikola Tesla. Adrenalinski park ima posebne programe namijenjene za team bulding ali i za manje grupe i pojedince, te sadržaje prilagođene dječjem uzrastu.

4. Poseban interes izazvao je otvaranje Zip Line Pazi Medo u Sportsko rekreativnom centru Bijeli Vrh u mjestu Vrhovine u Lici. S 1700 metara čeličnog užeta najduži je zip line u jednom komadu u ovom dijelu Europe. Moguće je postići brzinu veću od 120 km/h , ali za to je potrebno imati leđni vjetar (sa sjevera). Čak i ako puše čeoni vjetar (s juga), postižu se brzine od oko 100 km/h. Ako vam to nije dosta, ekipa SRC Bijeli Vrh je osim spektakularnog zip linea izradila i označila biciklističke karte, napravila Disc golf igralište i stijenu za penjanje te uredila i registrirale para – jedriličarska i zmajarska uzletišta i sletišta.

Sadržaj nastao u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije