Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počnite već danas

8 razloga zašto je dobro seksati se svaki dan

Seks
Foto: Getty
1/4
03.02.2019.
u 20:25

Stres je uzročnik mnogih zdravstvenih problema, a seks će poboljšati vaše raspoloženje i sniziti razinu stresa.

"Seks svaki dan" zvuči vam kao znanstvena fantastika ili kao nešto što ste odavno zaboravili? Koji god bio razlog zašto nemate seksualne odnose svaki dan, vrijeme je da to promijenite. I to zbog ovih razloga...

Poboljšava kardiovaskularno zdravlje

Tako kažu stručnjaci. Nedavno istraživanje pokazalo je da muškarci koji imaju seksualne odnose dvaput tjedno imaju manji rizik od srčanog udara u odnosu na muškarce koji imaju odnose jednom mjesečno.

Jača imunološki sustav

Redovito vođenje ljubavi povećava razine antitijela imunoglobulina A (IgA), koji jača tijelo u borbi protiv bolesti.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Smanjuje stres

Stres je uzročnik mnogih zdravstvenih problema, a seks će poboljšati vaše raspoloženje i sniziti razinu stresa. Istraživanje je pokazalo i da su ljudi koji imaju češće seksualne odnose, sretniji i lakše se nose sa stresnijim situacijama. 

Oslobađa vas boli

Ako se koristite glavoboljom kao izgovorom za izbjegavanje seksa, prestanite to raditi. Upravo seks će vas osloboditi tih bolova, "otjerat " će glavobolju. Razina okistocina se tijekom seksa povećava, a tijekom orgazma i do pet puta. Upravo je taj hormon zaslužan za oslobađanje od bolova stoga, ne izbjegavajte seksualne odnose već im se češće prepustite. 

Poboljšava cirkulaciju

Tijekom seksa ubrazava se i vaš rad srca i svježa krv opskrbljuje organe i stanice.

Poboljšava san

Jeste li primijetili da lakše i "čvršće" zaspete nakon seksa? Kvalitetan noćni san važan je za cjelokupno zdravlje, a nakon seksa lakše ćete i brže te opuštenije zaspati.

Trošite kalorije

Dobro je znati da će pola sata seksa sagorjeti oko 80 kalorija.

Povećava razinu seksualnih hormona

Razina testosterona se povećava pa će i razina samopouzdanja kod muškaraca biti na višim razinama. Kao i libido. Osim toga, pozitivno će djelovati na mišiće i kosti i održati zdravlje srca. Kod žena, estrogen, uz to što je važan za reproduktivnu ulogu žene, čuvar je i drugih vitalnih funkcija žene i njena zdravlja. 

Pogledajte i video Savjeti za jednostavnije čšćenje

Ključne riječi

Komentara 5

MA
malimedomaurino
22:05 03.02.2019.

Onda mi žena kaže da nisam normalan😂

Avatar @proma-trač
@proma-trač
23:50 03.02.2019.

... a može i desanka šakić na traci za trčanje.

AU
austrougarskigeneral
23:39 03.02.2019.

nije dobro za srce

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije