Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Važna je priprema!

6 stvari koje obavezno trebate znati prije analnog seksa

seks
Foto: Thinkstock
05.05.2018.
u 21:06

Mnogo parova ne želi uopće eksperimentirati jer misle kako je analni seks nelagodan i bolan te nehigijenski, no to ne mora biti tako

Razmišljate o analnom seksu, no još ga niste prakticirali. Prije nego što i pokušate, morate znati da postoji razlika između 'pokušaja' i 'uživanja' u analnom seksu.

Mnogo parova ne želi uopće eksperimentirati jer misle kako je analni seks nelagodan i bolan te nehigijenski. No, to uopće ne mora biti tako, a ovo je šest stvari koje trebate znati prije nego isprobate ovu vrstu seks.

1. Razgovarajte
Ako razmišljate o analnom seksu, prvo razgovarajte sa svojim partnerom/partnericom o tome. No, morate pronaći pravi trenutak kako druga strana ne bi pomislila da ste možda nezadovoljni seksualnim životom. Pričekajte kada ste oboje opušteni, nakon večere ili odlučnog seksa.

2. Ne pijte alkohol
Seksolozi savjetuju kako je analni seks najbolje prakticirati potpuno trijezni, pogotovo ako je riječ o prvom putu. Treba vam bistra glava za takav seks jer pažljivo morate slušati i pratiti partnericu te slijediti njezine upute. Isto vrijedi i za žene.

3. Operite se
Prije analnog seksa, obavezno se otuširajte i operite područje tamo dolje. Tuširati se možete zajedno pa vam to može biti i dobra predigra.

4. Zatražite dopuštenje
Iako ste možda ranije o tome razgovarali, kad se upustite u izmjenjivanje nježnosti još jednom pitajte želi li to uistinu.

5. Naoružajte se lubrikantima
Naravno da će analni seks boljeti ako ne koristite lubrikante. Stručnjaci za seks preporučuju silikonske lubrikante koji će smanjiti bol i oboje ćete uživati.

6. Uzbudite se
Ne upuštajte se u analni seks ako niste uzbuđeni i nemate želju za seksom. Ako želite uživati, ne radite to samo da 'odradite' već čekajte pravi trenutak kada će vam seksualna želja biti na vrhuncu.

Ključne riječi

Komentara 30

Avatar 123456
123456
23:45 05.05.2018.

ove upute ne zanimaju zdrave normalne ljude - to podjelite urednicima i novinarima VL - a, nek uživaju, ali nez liječenja na trošak HZZO -a!

IL
ilijan
21:45 05.05.2018.

Koje gluposti

RA
ranko75
02:18 06.05.2018.

Zamislite, Hrvatska pise i tiska slikovnice za djecu uceci ih da je normalno da budu istopolni kretenizmi, i to prodaju u Srbiju, i ako se i jednima i drugima,barem sto se tice naroda od toga povraca a vlasti to ne samo toleriraju nego i podrzavaju. Sada pogledajte kome onda te vlasti sluze!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije