Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncerti i noviteti

53. godine garancija su kvalitete Vinkovačkih jeseni

Vinkovačke jeseni
Foto: Branimir Bradarić
1/5
07.09.2018.
u 12:31

Šokci i tambure od pamtivijeka žive u simbiozi. Poprilično je jasno da između njih postoji tajna veza. Ona je njegov prirodni produžetak, a on zauzvrat njezinu pjesmu održava živom.

Jednom kad se odlože alati do proljeća, kada s posljednjim izdahom ljeta završi žetva, dolazi vrijeme za predah – zabavu, hofiranje i nestašluke

Šokci i tambure od pamtivijeka žive u simbiozi. Poprilično je jasno da između njih postoji tajna veza. Ona je njegov prirodni produžetak, a on zauzvrat njezinu pjesmu održava živom.

Starine vele da je svijet nastao iz riječi, a radost iz pjesme. A kad pjesma traje 53. godine, znači da se dobro radi.

53. izdanje Vinkovačkih jeseni, najpoznatije slavonske smotre koja pola stoljeća njeguje izvorni narodni izričaj i stvaralaštvo te se diči svojom kulturnoumjetničkom baštinom započinje 7. i traje sve do 16. rujna, a organizatori najavljuju bogat zabavni program popunjen mnogim zvučnim imenima s domaće estradne scene. Manifestaciju ove godine otvara koncert Giuliana, a među ostalim poznatim imenima našli su se Klapa Cambi (9. rujan), Zlatko Pejaković (11. rujan), Jole (12. rujan), Ivan Zak (13. rujan) i Zvonko Bogdan (14. rujan). Ljubitelji tamburaške glazbe, također neće biti zakinuti jer upravo za njih u šatoru Vinkovačkih jeseni 15. i 16. rujna nastupaju Slavonske lole i Tamburaši za dušu.

Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL

Od ostalih događanja, organizatori najavljuju 10. međunarodni hip hop festival "Hip-Hop na Orionu". Breakdanceri, grafiteri i ulični umjetnici zauzet će Slavonski sokak 8. rujna, a za pozitivan stav i ispucavanje fejzora brinut će se splitski TBF.

Također, 10. rujna Udruženje manekena Loreena održat će svoju Tradicionalnu modnu reviju.

Novitet na ovogodišnjim 53. Vinkovačkim jesenima je hvalevrijedan projekt kojeg potpisuju profesori i učenici Drvodjelske tehničke škole Vinkovci. Na Slavonskom sokaku svoju premijeru imat će 35 unikatnih i najvažnije od svega, u Vinkovcima izrađenih štandova.

"Sretan sam što su profesori i učenici naše Drvodjelske tehničke škole pristupili izradi štandovi. Naši su srednjoškolci ostavili traga u dugoj tradiciji Vinkovačkih jeseni i to me ispunjava neopisivim zadovoljstvom. Ponosan sam na posebni dizajn štandova koje autorski potpisuje škola. Težimo da ova manifestacija u potpunosti prezentira i promiče lokalne potencijale. Također, ovi su štandovi neophodni i za ostale gradske manifestacije poput Adventa i Rimskih dana", izjavio je gradonačelnik grada Vinkovaca, Ivan Bosančić.

Glavni organizator Vinkovačkih jeseni je Grad Vinkovci, a manifestacija je ostvarena u suradnji sa ZAKUD-om i medijskom kućom Novosti. Svi sadržaji za građane i posjetitelje su besplatni!

Program Vinkovačkih jeseni pogledajte ovdje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije