Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glumica

5 zdravih navika Vande Winter: Dobro se nasmijati i isplakati...

Vanda Winter
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
1/5
15.05.2017.
u 13:23

Vanda Winter puno pozornosti posvećuje zdravom stilu života, a otkrila nam je i kojih 5 zdravih navika redovito njeguje

Vanda Winter karijeru glumice do danas je, osim formalnom diplomom, okrunila prekrasnim iskustvom rada u kazalištu, na radiju, televiziji i filmu, a status vokalne solistice stekla je nastupajući s afirmiranim instrumentalistima, različitim bendovima i orkestrima.

Za dosadašnji rad od struke je nagrađena dvjema Nagradama hrvatskog glumišta. Lijepa glumica i pjevačica Vanda Winter trenutačno uživa u majčinstvu i ne misli na posao, no i dalje puno pažnje posvećuje zdravlju, a nama je otkrila svojih pet zdravih navika.

1. Dobro se nasmijati ili dobro isplakati – i jedno i drugo može biti ljekoviti ventil. Ako smo u stanju izraziti što osjećamo, ne znači da smo slabi ili smiješni, nego samo to da smo još uvijek živi.

2. Voće, povrće, cjelovite žitarice, med, cimet, riba, kajenski papar, kurkuma, lan, sezam, bučino, kokosovo i konopljino ulje... Hranim se raznoliko i volim isprobavati nove stvari da razbijem rutinu. Kad poželim, dopuštam si i izlete s brzom hranom i slatkišima, ali glavninu prehrane nastojim temeljiti na namirnicama veće nutritivne vrijednosti.

3. Klonim se ogovaranja, ispraznosti, “hejtanja”, osuđivanja, predrasuda, razvijanja neutemeljenih stavova o bilo čemu i trudim se održavati svoj um otvorenim. Nastojim poštovati različite perspektive, čak i kad ih nisam u stanju do kraja razumjeti, ali jednako tako učim cijeniti i svoj vlastiti privatan prostor. Što sam starija, to bolje razlikujem ono što mi je u životu istinski važno od onog što jednostavno nije. I tu godine srećom nikad ne gube prednost..

4. Naučiti voljeti sebe i druge jako je važna zadaća u životu. Ljubav je osnovna proaktivna i prokreativna snaga. I osnovna potreba svakog ljudskog bića. Kad voliš, sve ima smisla i sve je vrijedno truda.

5. Pjevanje i slušanje glazbe itekako mogu blagotvorno utjecati na naše psihofizičko stanje. Glazba je univerzalni jezik koji nam pomaže komunicirati s drugima, ali i sa samima sobom, odnosno svojim unutarnjim svijetom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije