Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'svakodnevno hodam'

5 zdravih navika Maria Valentića

mario valentić
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
08.05.2017.
u 11:30

Voditelj healthyFit programa Mario Valentić duh i tijelo čisti vježbama i glazbom, a otkriva koje su mu druge zdrave navike

1. Jutarnja limunada

Započinjem dan iscijeđenim limunom i mlakom vodom. Uvijek je to 3 dl, a najbolje je ispijati kroz slamku kako se ne bi oštetila caklina. Ovaj je napitak odličan za metabolizam i probavu, ali i detoksikaciju. Osvježava jutro, okrepljuje i pruža velike količine vitamina C za obavljanje radnih obveza.

2. Svakodnevni trening

Ujutro se razgibavam te rastežem sve zglobove. Važno je obratiti pozornost na kralježnicu i vratne kralješke. Ravnoteža daha i pokreta vrlo je bitna. Barem triput tjedno radim trening snage kojim održavam snagu i kondiciju mišića te ubrzavam metabolizam kako bi se tijelo očistilo. Također je dobro svakodnevno raditi čučnjeve, trbušnjake i zgibove.

3. Disanje

Svaki dan odvojim barem 5 minuta, sjednem, zatvorim oči te se fokusiram na dah. Ovo je jednako važno kao i tjelovježba. Disanjem čistimo toksine iz tijela te smanjujemo stres. Disanjem pronalazim glavnu točku udaha kako bi se potpuno opustio te se isključio iz svakodnevnih obveza. Jednom tjedno si dopustim izlet u prirodu u dobrom društvu i na svježem zraku.

4. Hodanje

Hodanje je najzdraviji oblik kretanja i osvajanja prostora. Svakodnevno hodam, nekada je to 30 minuta, a ponekad i tri sata. Naravno, u to se računa i odlazak u brda gdje mogu lagano hodati ili čak planinariti. Uvijek biram hodanje prije trčanja jer ne stvara pritisak na zglobove.

5. Pjevanje i druženje

Smatram kako je za um i tijelo odlično ponekad otpjevati neku pjesmu jasno i glasno iz srca. Tako širimo pozitivnu energiju koja nam se uvijek jednako vrati. Nakon toga se osjećam odlično i smireno. Nekad pjevam u miru pod tušem, a nekad i s prijateljima. Najbolje se opuštam odlaskom u kazalište, na dobar koncert, u kino... Takva aktivnost potiče društvenu vitalnost, ali nas i opušta. 

Komentara 2

KR
kruti175
12:09 08.05.2017.

dosadan si

KU
kupatilo
13:17 08.05.2017.

Da i sve to radis dok si na zavodu za zaposljavanje ili minimalcu.Svismo mi pametni i znamo staje dobro al moj radni dan nekad traje i 20 sati a zivot se sveo nato da nikom nisam duzan niti drzavi ni ljudima a za opustanje i uzivanje i zdrav zivot moj Mario nemam vremena jer se polupijan od neispavanosti dizem iz kreveta i od sedam ujutro pa do jedan iza ponoci a cesto i tri iza ponoci jasam u pokretu.Nema tu uzivanja.Cista borba za prezivljavanje ako zelis da podmirujes redovito svoje obveza a bogacenja nema jer sve radim posteno.Zato te tvoje teorije mogu posluziti samo 1% hrvata ako i toliko.I dok ti dises i setas jase ubijam od posla.Toliko o tvom receptu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije