Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdrava hrana

5 načina prehrane uz koje ćete topiti neželjene kilograme

mediteranska prehrana
Foto: Shutterstock
1/3
25.02.2019.
u 20:49

Baš poput mediteranske, nordijska prehrana obiluje povrćem i voćem, no u ovom načinu prehrane umjesto maslinova ulja koristi se radije ulje od uljane repice i kanole.

Zdrava prehrana je iznimno važna ako želite izgubiti težinu. No, što baš vama odgovara u "moru" raznih dijeta? Ovo je 5 načina prehrane uz koje ćete topiti neželjene kilograme...

Povremeni post

Ovaj plan mršavljenja stekao je veliku popularnost u Velikoj Britaniji, a bazira se na planu prehrane tako da tijekom pet dana konzumirate preporučenu količinu kalorija, a ostala dva dana - postite. 

Mediteranska prehrana

Slovi za najzdraviji način prehrane na svijetu i čuva srce. Snižava kolesterol, a obuhvaća voće, povrće, žitarice, mahunarke, maslinovo ulje...

Nordijska prehrana

Baš poput mediteranske, nordijska prehrana obiluje povrćem i voćem, no u ovom načinu prehrane umjesto maslinova ulja koristi se radije ulje od uljane repice i kanole. Masna riba poput lososa i nemasni mliječni proizvodi su srž ove prehrane.

Banting dijeta

Riječ je o dijeti s visokim udjelom masti i niskim udjelom ugljikohidrata no ne preporuča se ososbama koje imaju problema sa srcem. 

Doziranje namirnica

Francuzi poprilično puno pažnje pridaju veličini obroka, posebice ako planiraju istopiti neželjene kilograme. Prema studiji Francuske agencije za hranu, zaštitu okoliša i zdravlje i sigurnost na radu, 23% francuskog stanovništva radije konzumira manje obroke. Izbjegavaju i prženu i prerađenu i "brzu hranu". Riba, vino i mliječni proizvodi čine esens njihove prehrane.

Pogledajte i video Supernamirnice koje trebate imati u svom domu

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije