Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
savjeti

5 iznenađujućih načina da se riješite mamurluka

Tinejdžeri i alkohol
Foto: Nixki
1/6
11.12.2018.
u 20:02

Ovo su načini da se riješite glavobolje i mamurluka bez da posežete za aspirinom.

Ako ste ovih blagdana odlučili opskrbiti se aspirinima i planirate popiti koju čašicu više, možda biste trebali još jednom razmisliti.

Mamurluka biste se mogli riješiti na neke iznenađujuće načine, koji vam možda ne bi ni pali na pamet.

Ovo su načini da se riješite glavobolje i mamurluka bez da posežete za aspirinom.

Tinejdžeri i alkohol
1/7

1. Fruktoza 

Ovo može ubrzati izbacivanje alkohola iz organizma što znači da, ako konzumirate fruktozu, možete i popiti koju čašicu više te ćete se prije osjećati "normalno". 

2. Masna hrana 

Dugo je već masna hrana kao jedan od savjeta za riješavanje mamurluka poznata među generacijama. Iako inače ne bismo savjetovali konzumaciju masne i nezdrave hrane, ovaj put hoćemo: pojedite masnu pizzu ili krumpiriće prije konzumacije alkohola jer će masnoće usporiti apsorpciju alkohola. Općenito, nije dobro piti alkohol na prazan želudac. Ali to već znate...

3. Đumbir

Đumbir je odličan izbor kada imate problema sa želucem, posebice ako povraćate i osjećate mučninu. Pripremite si čaj, u proključalu vodu stavite šnitu svježeg đumbira ili žvačite kekse od đumbira. 

4. Iznojite se

Plešite, vježbajte ili lezite u toplu kupku kako biste se preznojili. To će vam pomoći da se riješite toksina iz tijela brže, a time i alkohola koji ste ispili.

5. Spavajte

Spavanje je još uvijek jedan od najboljih lijekova za oporavak organizma. Za vrijeme mamurluka, jetra radi ubrzano kako bi rastvorila alkohol, a san pomaže njenom bržem oporavku.

Pogledajte i video iz srpnja ove godine Što Zagrepčani misle o poskupljenju cigareta i alkohola

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar HrvatCroata
HrvatCroata
21:23 11.12.2018.

Ajme Lindice, ajme .... Tako je iznenađujuće pa sam skoro opal sa stolca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije