Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Olakšao bi stvari

15-godišnji tinejdžer iz Velike Britanije ima rješenje u borbi protiv korone: Sat koji vibrira kada krenete dodirivati lice

Vybpro
02.07.2020.
u 07:00

Koronavirus i dalje je prisutan, pa tako svakodnevno slušamo upozorenja da peremo ruke, izbjegavamo bliski fizički kontakt i ne diramo lice. U ovom zadnjem pomogao je 15-godišnjak sa svojim izumom.

Max Melia dolazi iz Velike Britanije, a iako ima samo 15 godina već je osmislio nešto što bi moglo pomoći u cijeloj situaciji s koronavirusom. Kako prenosi New York Post, Max je izumio digitalni sat s alarmom koji vas upozorava da ne dirate lice

"Pratio sam kako se odvijaju stvari s koronavirusom u svijetu na vijestima, a posebno teško mi je bilo kada su se moji roditelji zarazili", izjavio je za CNN.

5 stvari koje veterinar radi sa svojim ljubimcem, a vi sa svojim ne:

Ipak, ideju je analizirao već neko dulje vrijeme. On i njegova majka Natalie još su 2018. godine došli na ideju sata koji bi smanjio širenje gripe i prehlade, a kada se pojavio COVID-19 znali su da je vrijeme da se ideja provede. "Znao sam da je ovo vrijeme kada moramo napraviti promjenu, a kako nije bilo nastave iskoristio sam to vrijeme korisno. Ponosan sam gdje smo dogurali."

Vybpro sat koji vibrira svaki put kada krenete dodirnuti lice kako bi vas upozorio da to ne radite prodavat će se u paketu od dva komada - svaki za jednu ruku, a početna cijena bit će 111$ (765 kuna). Dio zarade iskoristit će za izradu još satova koje bi besplatno dao ljudima u rizičnoj skupini - starijima i medicinskom osoblju. 

Dizajn sata koji je osmislio Maxov otac, Richard, prilično je jednostavan.

Foto: Vybpro

"Vjerujem da ovaj uređaj može napraviti veliku promjenu u borbi protiv koronavirusa", kaže Max koji se nada da će sat krenuti u prodaju u rujnu ove godine. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije