Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nek postane rutina

1,2,3 - kreni! Očistite hladnjak u samo 15 minuta

Čišćenje hladnjaka
Foto: Thinkstock
1/2
30.06.2014.
u 09:19

Stručnjakinja za čišćenje i organizaciju Donna Smallin Kupe razradila je detaljan plan kako se uhvatiti u koštac s tim. Ukupno: 15 minuta!

Znate da morate očistiti hladnjak pa se psihički pripremate na taj potez.

Morate pronaći vremena, "natjerati se" na taj dugotrajan posao? Odsada čišćenje hladnjaka može biti potpuno "bezbolan" proces i to u samo 15 minuta. Stručnjakinja za čišćenje i organizaciju Donna Smallin Kupe razradila je detaljan plan kako se uhvatiti u koštac s tim iz minute u minutu, piše Today. Ukupno: 15 minuta!

U jednoj minuti

Napunite veću posudu s toplom vodom i malo deterdženta za pranje posuđa. Voda ne smije biti vruća jer mogu popucati plastični dijelovi u hladnjaku, tvrdi Donna. Dok se puni voda u zdjelu, očistite sudoper i površinu blizu hladnjaka da imate kud sa stvarima i privucite smeće bliže sebi. Uzmite dvije krpe od mikrovlakana, jednu za pranje, jednu za brisanje.

- Prije nego otvorite vrata hladnjaka, budite sigurni da nećete očistiti baš svaki centimetar hladnjaka, zato se bacite na velike površine, poručuje Donna.

U šest minuta

Počnite s gornjom policom i bacajte u smeće što je pokvareno i nećete jesti. Ako ste u nedoumici trebate li nešto baciti ili ne, samo odložite sastrane, vratit ćete se na to. Prazne spremnike pospremite u perilicu. Sve s jedne strane police prebacite na drugu. Očistite i slobodnu stranu police i sastrana. Ako imate neke tvrdokorne mrlje namočite je sa sapunicom i ostavite da djeluje dok vi čistite dalje. Obrišite suhom krpom očišćenu površinu i sada sve prebacite s te police na očišćeni dio. Ponovite postupak na drugoj strani police. Nastavite tako sa svakom policom.

U pet minuta

Izvucite spremnik za povrće. Sve što nije propalo stavite na pult, a ono što više nije za jelo bacite ( ili stavite za kompost za biljke). Krpom od mikrovlakana prebrišite spremnik i isperite. Vratite unutra povrće i ponovite s drugim spremnikom.

U dvije minute

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Bacite sve što više nije sigurno za jelo iz vrata. Očistite spremnike iznutra i izvana s krpom te potom prebrišite sa suhom. Kada vam se zaprlja mokra krpa, isperite je. Nemojte s prljavom čistiti spremnike i razmazivati nečistoće.

U jednoj minuti

Zatvorite vrata hladnjaka i prebrišite ih s mokrom krpom od mikrovlakana s prednje strane, posebice područje oko ručke koje se najčešće i najviše zaprlja.

I to je to. Isperite krpe koje ste koristili, izlijte tekućinu za pranje u sudoper i zdjelu spremite u perilicu posuđa da se opere s praznim spremnicima koje ste ranije stavili unutra.

>>'Svemogući' ocat: Očistit će odvode, ukloniti neugodne mirise, nahraniti kosu...

>>Napravite sami univerzalno sredstvo za čišćenje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije