Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ravna gora

12 točaka puta

Shutterstock
23.11.2020.
u 14:01

Izvor pitke vode Božji studenac omiljen je zbog predaje o ljekovitosti za oči.

Ravna Gora nije samo mjesto čija je blizina privukla mnoge poznate i bogate Hrvate koji su u okolici podigli vikendice, niti je samo benzinska crpka i odmorište na autocesti između Zagreba i Rijeke. Odmah uz izlaz s autoceste, gdje je i parkiralište na kojem možete pričekati one koji kasne, pruža se mjesto te od njegovih zadnjih kuća, smještenih na visoravni po kojoj je i mjesto dobilo ime, vode planinarske staze kao dio ravnogorskog planinarskog puta od 12 točaka, od ponora Kosice do najvišeg vrha Gorskog kotara na Bjelolasici. Popularno odredište do kojeg treba manje od sat vremena hoda je Javorova kosa s planinarskom kućicom te izvorom pitke vode, Božjim studencem, omiljen zbog predaje o ljekovitosti za oči. Također, vrijedi prošetati ili se odvesti biciklom do starog frankopanskog dvorca Stara Sušica. U plodovima tog kraja može se uživati s nogu, tako da sami berete bobičasto voće, maline i borovnice te gljive i ljekovito bilje, ili da u nekom od brojnih restorana naručite lokalne specijalitete, posebno divljač u umaku od borovnica i kolače od bobičastog voća, dok za one koji žele nešto netipično, tu je i irski pub. U blizini Ravne Gore je i adrenalinski park Kupjak a paintballom i aktivnostima za djecu, a zimi, pod snijegom, otvorena su i sanjkališta. Jedan dan premalo je da se istraži cijela ponuda, a smještaj za vikend ili dulje može se pronaći u objektima poput Bijele ruže ili Breze ili pak u brojnim privatnim kućama i apartmanima u okolici uređenima u planinskom stilu.

Izvor pitke vode Božji studenac omiljen je zbog predaje o ljekovitosti za oči.

Foto: Shutterstock

Vrijedi prošetati ili se odvesti biciklom do starog frankopanskog dvorca Stara Sušica, a smještaj se može naći u objektima poput Bijele ruže ili Breze.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije