Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije samo užitak

10 razloga zašto je seks itekako dobar za vaše zdravlje

ljubav, seks
Foto: Thinkstock
03.11.2015.
u 07:34

Dokazano je da seks jača imunosustav, ublažava bol, oslobađa stres...

Svima je poznato da seks podiže raspoloženje, no jeste li znali da je izmjenjivanje nježnosti u krevetu uistinu dobro i za vaše zdravlje? Različita istraživanja pokazala su kako seks na različite način pridonosi zdravlju vašeg tijela.

Jača imunosustav.
Stručnjaci sa Sveučilišta u Pennsylvaniji otkrili su kako osobe koje redovito imaju seksualne odnose proizvode antitijela koja štite organizam od različitih virusa i bakterija.

Jača libido.
Ne kaže se uzalud "vježbanjem do savršenstva". Seks tu nije iznimka. Seksualna aktivnost povećava vaginalnu vlažnost i elastičnost što vas može dovesti do orgazama kakve u životu niste imali.

Pomaže pri kontroli mjehura.
Čak 30 posto žena jednom u životu iskusi inkontinenciju. Seks je stoga sjajan način za jačanje mišića zdjelice koji vam mogu pomoći pri kontroli mokrenja.

Snižava krvni tlak.
Kao i svaka druga fizička aktivnost, seks može smanjiti vaš krvni tlak.

Pospješuje zdravlje srca.
Nekoliko istraživanja dokazalo je da redovne seksualne aktivnosti utječu na zdravlje srca i smanjuju oboljenja ako imate česte orgazme. Osim toga, seks je izvrstan način da srce održite u dobroj formi.

Zamjenjuje vježbanje.
Ako vam je dosadio odlazak u teretanu, zamijenite ga seksom. Seksom se gubi oko pet kalorija u jednoj minuti, te su ovom "vježbom" zahvaćeni gotovo svi mišići u tijelu. A da ne govorimo da je puno zabavniji od običnog fitnessa.

Ublažava bol.
Prije nego što popijete tabletu zbog glavobolje, zašto ne biste pokušali prvo jedan "na brzaka"? Dokazano je da se orgazmima eliminira bol jer otpuštaju endorfin u tijelo.

Oslobađa stres.
Seksom se oslobađa hormon sreće oksitocin koji itekako utječe na vaše raspoloženje.

Rješava vas nesanice.
Nakon orgazma, organizam oslobađa hormon prolaktin koji opušta vaše tijelo i čini vas pospanima.

Kontrolira depresiju.
Istraživanja su pokazala da seks dobro utječe na borbu protiv psihijatrijskih bolesti, depresije ili suicidalnog ponašanja. Intimnost u krevetu može povećati vaše samopouzdanje zbog čega ćete se osjećati puno bolje.

>> Ovo su 'seksualne' higijenske navike kojih biste se trebali pridržavati

Komentara 2

LA
LANA555
17:59 02.11.2015.

Stvarno !

LA
LANA555
17:59 02.11.2015.

Stvarno !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije