Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prepoznajte ih i reagirajte na vrijeme

10 podmuklih simptoma infarkta

srčani udar
Foto: pixabay
29.01.2016.
u 10:04

Kad se srčani udar dogodi u filmu, osoba se uhvati za srce i klone zbog jake boli pa svi odmah znaju da treba posumnjati na infarkt. No stvarnost je i te kako drukčija – simptomi srčanog udara često nemaju pravila i nije ih lako prepoznati, pa mnogi (pre)kasno dolaze u hitnu službu.

– Iznimno je važno potražiti liječničku pomoć u roku od sat vremena nakon srčanog udara jer su tada mogućnosti liječenja najveće – ističe za specijal "Zdravo srce" prof. dr. sc. Vladimir Gašparović, specijalist internist, intenzivist, nefrolog i specijalist hitne medicine, stručni ravnatelj Poliklinike Amruševa.

Ispovijesti oboljelih

Ključno je i pružanje prve pomoći kako ne biste izgubili ni sekundu dragocjenog vremena. Vrtoglavica, umor, znojenje, pa i kašalj neki su od podmuklih simptoma srčanog udara koje morate znati prepoznati kako biste na vrijeme reagirali i potražili pomoć.

U magazinu Zdravo srce, koji je posebno izdanje magazina Moje zdravlje, donosimo i priču o sedmogodišnjem Martinu koji živi s pola srca, priču 61-godišnjeg Đure koji je novi život dobio transplantacijom srca te ispovijest 29-godišnjeg mladića Marka koji je preživio srčani zastoj.

Prehrana za zdravo srce

Renomirani stručnjaci pišu o najnovijim metodama liječenja, najčešćim bolestima srca i najvećim problemima aritmologije, a odgovaraju i na “škakljiva” pitanja poput onog što sa seksom nakon infarkta. Pripremili smo i vodič kako izgleda tjelovježba nakon srčanih bolesti, a nutricionistica Darija Vranešić-Bender donosi sve o prehrani za zdravlje srca i krvnih žila te kompletan jelovnik za sedam dana.

Magazin Zdravo srce možete pronaći na svim kioscima od sutra, 30. siječnja za samo 5 kuna uz Večernji list te samostalno u prodaji za 14 kuna, a najbržim kupcima paketa (Večernji list + Zdravo srce) knjiga na dar.

Foto: PR FOTO

Komentara 10

MH
mrtav-hladan
12:56 29.01.2016.

koliko je para dobio vecernji list za ovu promidbu ...?

KS
krao_sam
14:42 29.01.2016.

Evo gledam zastitarsku platnu listu pa za sve te prekovremene,prijevoz i nagrade sve zajedno 2849 kn a srce se stegne pri pomisli na raspolaganje istom.

Avatar gecdra
gecdra
15:45 29.01.2016.

Od sveg navedenog nemam samo srčani udar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije