Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blagdanski ugođaj

Odabrali smo za vas 10 božićnih hitova za veselje

Mariah Carey
Foto: Youtube Screenshot
1/2
24.12.2014.
u 08:09

Blagdansko vrijeme nezamislivo je bez božićnih pjesama. Poslušajte neke domaće i strane božićne hitove po našem izboru

1. Mariah Carey - ''All I Want for Christmas is You''

''All I Want for Christmas is You'' američke pjevačice Mariah Carey u božićno vrijeme, ako palite radio, zasigurno ne možete izbjeći. Riječ je o naslovnom singlu s albuma ''Merry Christmas'' koji je izašao 1994. godine.

2. Kirsty MacColl Feat. The Pogues - ''Fairytale Of New York''

Jedna od najpoznatijih božićnih pjesama izašlih u zadnjih 30 godina zasigurno je i balada odnosno duet The Poguesa i pjevačice Kirsty MacColl ''A Fairy Tale of New York''. Pjesma je kao singl izašla 23. studenog 1987., a u njoj je pjevač The Poguesa Shane MacGowan uz pomoć Kirsty MacColl opjevao Badnjak irskog imigranta koji pijan tuguje za bivšom djevojkom.

3. Wham! - ''Last Christmas''

Last Christmas britanskog pop dua Wham! objavljen je 1984. godine. Ovaj božićni evergreen napisao je i producirao George Michael, tada jedan od članova dua, a pjesma je do danas obrađena mnogo puta.

4. ''Let It Snow''

''Let It Snow'' su 1945. godine napisali Sammy Cahn i Jule Styne. Prvi su pjesmu snimili Vaughn Monroe i the Norton Sisters. Pjesma je obrađena nebrojeno mnogo puta, a među poznatijim verzijama su one Franka Sinatre iz 1948. godine i Deana Martina iz 1959. godine.

5. Bing Crosby - ''White Christmas''

Božićni klasik ''White Christmas'' koji je objavljen 1942. godine napisao je Irving Berlin, a verzija koju je otpjevao Bing Crosby s više od 50 milijuna prodanih primjeraka diljem svijeta, prema Guinnessovoj knjizi rekorda, najprodavaniji je singl svih vremena.

6. Zagrebački mališani - ''Zvončići''

Radi se o prepjevu na hrvatski svjetskog hita i jedne od najpoznatijih božićnih pjesama na svijetu koju je 1857. napisao James Lord Pierpont. 

7. Fantomi - ''Sretan Božić svakome'' 

Nezaobilazna glazbena podloga u božićno vrijeme svakako je i hrvatski božićni evergreen  "Sretan Božić svakome" u izvedbi Fantoma.

8. Srebrna krila i prijatelji – ''Božić dolazi''

Jedna od najpoznatijih hrvatskih pop božićnih pjesama  uz koje ćete uroniti u blagdansko raspoloženje je i i pjesma Srebrnih krila i prijatelja  ''Božić dolazi''. Svoj vokalni doprinos pjesmi dali su i  Boris Novković, Sanja Doležal, Vlado Kalember , Vlatka Pokos...

9. Eartha Kitt -  ''Santa Baby''

Ovu ironičnu božićnu pjesmu u kojoj žena seksi glasom nabraja ekstravagantne darove koje želi od djedice božićnjaka  1953. napisali su Joan Javits i Philip Springer. Originalnu verziju pjesme otpjevala  Eartha Kitt, a jedna od poznatijih obrada je i ona Madonnina iz 1987. godine koju je pop ikona snimila za album A Very Special Christmas.

10. Band Aid - ''Do They Know It's Christmas?''

''Do They Know it's Christmas'' također je jedan od božićnih hitova koji neizbježno čujete u blagdansko vrijeme svake godine. Pjesmu su 1984. godine napisali Bob Geldof i Midge Ure. Iste godine objavljena je verzija Band Aida, a pjesma je napisana i snimljena kako bi se skupio novac za gladne u Etiopiji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije