Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Lekcije iz ljubavi

15.09.2005.
u 12:30

Proizlazi da je iščekivanje seksa glavni dio svakoga realityja i da će "Big Brother 2" imati što za ponuditi na tom području, premda s RTL TV-a jasno poručuju da u tom slučaju neće biti nikakvih eksplicitnih scena. Većina od novih kandidata u tom pogledu kao da je puštena s lanca, a spominjanjem svojih dečki, cura, muževa i žena nimalo ne otklanaju dojam da su se uključili u veliki i javni festival flerta. No, u čemu je uopće štos s tolikim iščekivanjem seksa?

Bi li bez njega sezona bila protumačena kao još jedan promašeni projekt, kako se u nas olako zna presuđivati televiziji, tj. može li samo nekoliko sekundi naznačenog intimnog odnosa biti jedini znak uspjeha showa koji u kontinuitetu traje 118 dana i na koji su potrošeni milijuni? Pa u tih 118 dana seks će se dogoditi i najvećim jumferima u stvarnom životu, a mi kao da se više radujemo i iščekujemo tamo neku loše snimljenu i iscenzuriranu scenu seksa nego što se radujemo vlastitim "pogocima".

Ako se nekome baš mili seks na ekranima, puno je lakše otići do prve videoteke i posuditi hrpu pornića s daleko otvorenijim scenama seksa i neusporedivo boljim komadima. Ispada, dakle, da je hrvatska nacija sasvim zadovoljna vlastitim seksualnim životima toliko da ih više zanimaju tuđi napori da naprave nešto na tom planu, ili upravo obrnuto: da promatrenjm tuđih flertova pokušavaju malo napumpati vlastite ljubavne živote, otkriti neku novu tehniku zavođenja ili pozu... No, ako seksa ipak ne bude, zašto nam "Big Brother" ne bi i u tom pogledu bio jednako vrijedna lekcija?

Jednako koliko nas u životu zanima što je nekoga spojilo toliko nas zanima zbog čega se neki koji su bili "rođeni jedno za drugo" nisu spojili. Dakle, "Big Borother" nije nikakav voajeristički show (za početak, svi su stanari svjesni da ih gledaju milijuni) nego kao opservacijski dokumentarac za sve one koji vole promatrati odnose među ljudima oko sebe. Tu će show, sa svim budućim događajima među kandidatima, očekivanim i neočekivanim, sigurno više pomoći da shvatimo nešto o životu i odnosima nego što ćemo naučiti neku novu seksualnu pozu koja će ionako najvjerojatnije biti u mraku, pod pokrivačem...

Želite prijaviti greške?