Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PARKIRANJE Kutinski vozači nezadovoljni

Kutina: Psuju i žele tući kontrolore naplate parkinga

05.02.2009.
u 18:05

Prošle godine, 1. lipnja, u Kutini je uvedena naplata parkirališnog prostora, u središnjem dijelu grada. Točnije od ulice Lj. Posavskog do Radićeve, Ulice Kralja Petra Krešimira i Trga kralja Tomislava. Već kod uvođenja naplate bilo je primjedaba građana koji su upozoravali na neke nelogičnosti. Tako je npr. Mjesni odbor grada Kutine, kojim predsjeda Darko Plantak, uputio službeni dopis Poglavarstvu grada sa svojim primjedbama.

Postulati neispoštovani
Zašto Poglavarstvu? Zbog toga što su Poglavarstvo i kasnije Vijeće grada Kutine donijeli odluku o naplati parkiranja u Kutini. Posao je povjeren i koncesija dana poduzeću Komunalni servisi, a ta tvrtka dala je u podnajam organizaciju naplate parkiranja poduzeću Parkom iz Zagreba.

Članovi MO Kutina smatraju da kod određivanja prostora za parkiranje nisu ispoštovani temeljni postulati koje imaju stanari stambenih zgrada u omeđenom prostoru naznačenih ulica. Grad je prema mišljenju MO Kutina trebao obaviti konzultacije s predstavnicima stambenih zgrada i odrediti prostor za parkiranje. Ovako ispada da je grad uzurpirao stanarima prostor koji spada u djelokrug poslovno – stambenih objekata.

- Nažalost, Poglavarstvo već gotovo tri mjeseca nije odgovorilo na ove naše primjedbe - ističe Tomo Andrić, zadužen u MO za komunalnu infrastrukturu.

Vozači u Kutini negoduju iz nekoliko razloga. Smatraju da bi trebalo što prije umjesto dvije, kompletan parkirni prostor pretvoriti u jednu zonu, jer Kutina nije velik grad. Primjedbe se odnose i na naplatu kazni od 100 kuna za samo jednu minutu prekoračenja od dopuštenih 10 minuta. Kutinjani pitaju da li je trebalo baš u godini recesije ići na naplatu parkiranja, za kojeg to baš i nisu neki veliki prihodi.

Fizički nasrtaji
Pitali smo u poduzeću Komunalni servisi koliko se mjesečno novca prikupi od parkinga, ali taj podatak nismo dobili.

- Parkom iz Zagreba vodi taj dio posla - kazala je Snježana Djodjo.

Voditelj naplate parkiranja u Kutini Čedo Majer suočen je s drugim problemima.

- Ima svakakvih vozača. Psuju, a hoće i tući naše djelatnike samo zato što rade svoj posao. Bilo je nekoliko pokušaja fizičkih nasrtaja, pa čak i prijetnji jednom radniku da će ga pregaziti s automobilom zbog četiri kune - kazao je Majer.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?