Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slikovnica

"Zvjezdica Pospanka" u hrvatskim knjižarama

zvjezdica
arhiva
03.05.2010.
u 11:16

Hrvatski se prijevod ove velike uspješnice dječje literature u prijevodu Ede Fičura uklopio u nakladnikov projekt da bajku ponudi i čitateljima s drugih jezičnih područja.

Hrvatskim prijevodom legendarne slovenske ilustrirane bajke Frana Milčinskog Ježeka “Zvjezdica Pospanka” ljubljanska je nakladnička kuća Sanje obilježila početak jednogodišnje manifestacije "Ljubljana, svjetska prijestolnica knjige".

Među više od 500 događanja u ponudi jednogodišnje vladavine knjiga, hrvatski se prijevod ove velike uspješnice dječje literature u prijevodu Ede Fičura uklopio u nakladnikov projekt da bajku ponudi i čitateljima s drugih jezičnih područja.

U planu je, naime, prijevod na engleski, njemački, talijanski i češki jezik. Hrvatski će čitatelji prijevod “Zvjezdice Pospanke” uskoro moći naći u knjižarama širom svoje zemlje, kazao nam je urednik Rok Zavrtanik.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije