Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teatar &TD

"Žrtve zemljopisa 2" Mirana Kurspahića o dodvoravanju Europi

Žrtve zemljopisa 2
arhiva
19.01.2012.
u 15:49

Riječ je o beskompromisnom autoironičnom prikazu hrvatske stvarnosti i pokušajima dodvoravanja Europi

Predstava "Žrtve zemljopisa 2 – Povratak žrtve" Mirana Kurspahića i Rone Žulj igra u Teatru&TD u petak i subotu 20. i 21. siječnja. Riječ je o beskompromisnom autoironičnom prikazu hrvatske stvarnosti i pokušajima dodvoravanja Europi. 

Miran Kurspahić i Rona Žulj projekt su nazvali "Žrtve zemljopisa" kako bi se u ovom kazališnom projektu referirali na geografske, geopolitičke, političke, sociološke, sociopolitičke pa i sasvim osobne aspekte bivstvovanja u predeuropskoj im domovini.

Osnovno je polazište za predstavu bio hrvatski kulturni kompleks, koji su autori, parafrazirajući Brodskog nazvali “žrtvom zemljopisa”: unatoč tome što se zemljopisno nalazimo na Balkanu, Hrvati su zbog tog kompleksa skloni tvrditi kako smo oduvijek bili dio europskog kruga i prema tome definirati svoj odmak od “bizantinskih” i balkanskih susjeda.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije