Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
5. bijenale slikarstva

Zoltan Novak najbolji je slikar 2019. godine

Foto: Borna Filić/PIXSELL
05.12.2019.
u 09:20

U obrazloženju dodjeljenog mu HPB Grand Prixa stoji: Odlične slike nevjerojatne energije i osoban odnos slikara nad kaotičnom stvarnošću koja nas okružuje pokazale su da je Zoltanovo slikarstvo mjera bez mjere o ushitu

Odbor za dodjelu nagrada 5. bijenala slikarstva, koje do 8. prosinca traje u zagrebačkom HDLU, u sastavu: Tomislav Buntak, Danko Friščić (ALU), Tonko Maroević (IPU), Snježana Pintarić (MSU) i Zlatan Vrkljan (ALU) dodijelio je HPB Grand Prix nagradu (20.000,00kn) Zoltanu Novaku.


Obrazloženje: Zoltan Novak je svojom izložbom u MSU slikarski obilježio 2019. godinu. Odlične slike nevjerojatne energije i osoban odnos slikara nad kaotičnom stvarnošću koja nas okružuje pokazale su da je Zoltanovo slikarstvo mjera bez mjere o ushitu kroz koji zreli talentirani slikar komunicira sa svijetom u koji je uronio.


Dobitnica HPB nagrade za mladu umjetnicu (10.000,00kn) je Tara Beata Ratz.

Obrazloženje: Tara Beata Racz predstavnica je najmlađe slikarske generacije, koja se predstavila kolorističkom serijom slika florealnih oblika koji kao da govore o održivosti prirode, intuitivnoj duhovnosti, Zemlji i nama kao neodvojivoj cjelini. Predstavlja novu generaciju koja dolazi, želi stvarati svoj identitet, otvarati nove teme, slikati drukčije slike i pričati o novim temama koje svako novo vrijeme i generacija oblikuje na svoj način.


Nagrada Iva Vraneković – Vladimir Dodig Trokut, umjetnik umjetniku dodjeljuje se izvan službene konkurencije 5. bijenala slikarstva, na poticaj i zahvaljujući donaciji anonimnog filantropa, temeljem odluke odbora u sastavu Nikola Albaneže, Tomislav Buntak te anonimni filantrop.

Dobitnici dvije jednakovrijedne nagrade su Andrej Tomić i Lea Popinjač iznosom od po 10.000,00kn i samostalnom izložbom u Galeriji Karas.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije