Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvaranje izložbe

Zlatan Vehabović otvara izložbu inspiriranu ekspedicijom

'vehabovic_nnn_kul_090510'
'Photoshop'
16.05.2011.
u 13:36

Nagrađivani mladi slikar Zlatan Vehabović u galeriji Kranjčar predstavit će izložbu inspiriranu ekspedicijskom avanturom Ernesta Shackeltona. Izložba je otvorena do 8 lipnja.

Izložba "Zauvijek ću te pamtiti / I’ll Remember You Forever" mladog slikara Zlatana Vehabovića otvara se u srijedu 18. svibnja u galeriji Kranjčar. Izložba predstavlja umjetnikovu interpretaciju doživljaja, radnji i emocija inspiriranih istinitom herojskom pričom. Opisuje događaje otprije gotovo stotinu godina kada je znameniti istraživač Ernest Shackleton sa svojom ekspedicijom pokušao prijeći Atlantik. Zlatanove slike pričaju o avanturi spoznaje, a herojska avantura Ernesta Shackletona i njegove posade poslužila mu je kao savršeni obrazac ispunjen hrabrošću, izdržljivošću, nepokolebljivim duhom te romantičnom težnjom za otiskivanjem u daleke, nepoznate i nadasve opasne krajeve.

Nagrađivani Zlatan Vehabović trenutačno studira na poslijediplomskom doktorskom studiju na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izlagao je na sedam samostalnih, te brojnim skupnim izložbama u Zagrebu, Beču, Berlinu, Bariju i New Yorku. Djela mu se nalaze u zbirkama u Hrvatskoj i inozemstvu. Izložba je otvorena do 8 lipnja 2011.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije