Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DARUJEMO ULAZNICE

ZKM vas vodi na predstavu „Eichmann u Jeruzalemu“

Eichmann u Jeruzalemu
Foto: Marko Ercegović/ZKM
1/14
12.02.2020.
u 16:04

Eichmann u Jeruzalemu, predstava Jerneja Lorencija, po mnogima ocijenjena kao jedan od najvažnijih kulturnih događaja u zemlji u 2019., na programu je Zagrebačkog kazališta mladih u veljači 15. i 16. te 25. veljače u 19 sati

Predstavu Jerneja Lorencija, Eichmann u Jeruzalemu, mnogi su proglasili najvažnijim kulturnim događajem 2019. godine. Referirajući se na tezu o „banalnosti zla“, koju je skovala njemačka filozofkinja Hanna Arendt izvještavajući sa suđenja nacističkom zločincu Adolfu Eichmannu održanom 1961., Lorenci usmjerava pozornost na pojedinca kako bi napravio odmak od totalitarnog ustroja te otvorio pitanje koje je bez dvojbe temeljno, a koje traži odgovornost za učinjeno. Slovenski kazališni redatelj Jernej Lorenci dobitnik je Europske nagrade za novu kazališnu realnost 2017, u ovoj je predstavi istražio koliko nam prijeti opasnost od ponovnog pojavljivanja zla. S pomoću različitih medija na sceni se ustanovljuju elementi suđenja kao kazališnog čina.

Foto: Marko Ercegović/ZKM

Predstava je dobila preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje, koji su ju prepoznali kao važnu polugu u senzibiliziranju mladih generacija za različite oblike netolerancije i diskriminacije te poticanje na promišljanje i djelovanje u svijetu u kojem žive.

Glume: Katarina Bistrović Darvaš, Pjer Meničanin, Frano Mašković, Vedran Živolić, Lucija Šerbedžija, Rakan Rushaidat, Dado Ćosić, Mia Melcher.

Čitateljima VL portala ZKM poklanja 1x2 ulaznice za izvedbe predstave Eichmann u Jeruzalemu 15. i 16. veljače u 19 sati, a sve što trebate je odgovoriti na naše nagradno pitanje!

Sretno!

 

Dobitnici su:

Danko Jović
Nadia Drmac

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije