Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

ZKM obilježava stogodišnjicu Fellinijeva rođenja izvedbama predstave Proba orkestra

Proba orkestra
Foto: ZKM
1/10
08.01.2020.
u 16:50

9. i 10. siječnja u 20 sati.

U siječnju 2020. obilježava se 100 godina od rođenja (20. siječnja 1920) talijanskog, europskog i svjetskog redatelja Federica Fellinija – velikog majstora filmske umjetnosti. Podsjećamo tom prilikom da u ZKM-u, u režiji Edvina Liverića, možete pogledati predstavu Proba orkestra prema istoimenom Fellinijevu filmu. Kriza tadašnjeg društva Italije (1978) prodire u filmu Proba orkestra kroz sve pukotine crkvene kapelice iz 13. stoljeća u kojoj orkestar proba. Nakon četrdeset godina ta socijalna alegorija nimalo ne gubi na aktualnosti i društvenoj kritici. Taj je orkestar simbol našeg društva i našeg vremena.

Foto: ZKM

„Da je ova predstava miljenica i publike i kritike, potvrđuje i činjenica da je nagrađena za najbolju predstavu na XII. Gumbekovim danima u ožujku 2019. (...) Topla i zabavna, natopljena ljudskošću koja razoružava čak i najtvrdokornije kritičare, ‚Proba orkestra’ temeljit je presjek društva. Analiza društvenih poroka i ljudske prevrtljivosti, ‚Proba orkestra’ aktualna je jednako koliko je bila 1978., a Liverić joj je udahnuo i novi dah suvremenosti, pa se u konačnici dobiva vrckav i zabavan ansambl koji nas bezbrižno provlači kroz mračnu stranu ljudske duše i društva u kojem živimo.”

Ines Mihić, Dnevnik.hr / Nova TV

Glumačko-glazbeni ansambl: Milivoj Beader, Ugo Korani, Dean Krivačić, Barbara Prpić, Danijel Ljuboja, Maro Martinović, Frano Mašković, Pjer Meničanin, Nadežda Perišić Radović, Dora Polić Vitez, Anđela Ramljak, Slavko Sobin, Petra Svrtan, Mladen Vasary, Marica Vidušić, Mateo Videk, Janko Franković, Pavle Golubić, Lana Juranić, Marin Živković.

Rezervirajte ulaznice na www.zekaem.hr ili prodaja@zekaem.hr te na blagajni ZKM-a: 01/4872 554

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije