Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
film koji pršti humorom i optimizmom

Život je truba nastavlja pohod na domaća kina!

Život je truba
Foto: PR FOTO
1/7
14.12.2015.
u 13:12

Komedija Život je truba, čiju režiju potpisuje Antonio Nuić, od četvrtka, 17. prosinca stiže i na program Cinestar kina u Osijeku, Slavonskom Brodu, Zadru, Šibeniku i Dubrovniku. Ovaj feel-good film koji pršti humorom i optimizmom, izrazito dobro primljen i od strane domaće filmske kritike, tako će u blagdansko raspoloženje uvesti gledatelje i u ovih pet gradova, nedugo nakon što je u zagrebačkom kinu Europa održana hrvatska premijera filma. Od 3. prosinca film je u redovnoj kino distribuciji u kinima Cinestar i Cineplexx, te u većini nezavisnih kina Kino mreže.

Distribuciju je pratio i projekt Truba na putu, organiziran u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom i Kino mrežom, koji je veselu filmsku ekipu Trube odveo na putovanja u Rijeku, Čakovec, Daruvar, Bjelovar i Samobor, gdje su održane premijerne projekcije uz gostovanje ekipe filma: redatelja Antonija Nuića, glumačkog ansambla (kojeg čine Iva Babić, Bojan Navojec, Ksenija Marinković, Filip Šovagović, Goran Navojec, Mirela Brekalo, Zlatko Vitez i Filip Križan) te ostatka filmskog tima. Lokalna publika redom je uz oduševljenje, dobru energiju i pozitivne komentare ugošćivala ekipu, a na ponekim su projekcijama ugođaj dodatno upotpunjavale i ‘žive’ glazbene izvedbe! Dio atmosfere zabilježen je u video kronikama koje se mogu pogledati na službenom YouTube kanalu filma.

Osim što je od 17. prosinca na programima kina Cinestar u Osijeku, Slavonskom Brodu, Zadru, Šibeniku i Dubrovniku, film se trenutno može pogledati u zagrebačkom kinu Europa, u kinima Cinestar u Zagrebu (Branimir Centar i Arena Centar), Varaždinu, Splitu, Vukovaru i Rijeci, kinima Cineplexx u Zagrebu (Kaptol Centar i City One East) i Splitu, u riječkom Art-kinu Croatia, u Kulturnom i multimedijskom centru u Bjelovaru, Pučkom otvorenom učilištu u Novskoj (do 18. prosinca), te u osječkom kinu Urania (do 16. prosinca). U utorak, 15. prosinca Truba će biti na programu Pučkog otvorenog učilišta u Rovinju, a 30. prosinca zakazana je još jedna projekcija u varaždinskom kinu Galerija.

Film Život je truba nastao je u hrvatsko-slovensko-srpsko-britanskoj koprodukciji; producent filma je Boris T. Matić, a koproducenti su Miha Černec, Jelena Mitrović, Ivan Đurović, Goran Radman, Mike Downey i Sam Taylor. Hrvatski distributer filma je Blitz film i video produkcija.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije